Süleyman Şah nasıl öldü? Ertuğrul Gazi’nin babası Süleyman Şah kimdir?

Süleyman Şah nasıl öldü? Ertuğrul Gazi’nin babası Süleyman Şah kimdir?

Süleyman Şah nasıl öldü? Ertuğrul Gazi’nin babası Süleyman Şah kimdir? Süleyman Şah'ın tarihteki yeri ne? Diriliş Ertuğrul’un müdavimleri tarafından bu sorular sıkça soruluyor ve internet üzerinden araştırılıyor. Ertuğrul Gazi'nin babası Süleyman Şah kimdir? Süleyman Şah nasıl öldü? İşte detaylar...

Süleyman Şah nasıl öldü? Ertuğrul Gazi’nin babası Süleyman Şah kimdir? Süleyman Şah'ın tarihteki yeri ne? Ertuğrul Gazi’nin babası Süleyman Şah TRT 1’in efsane dizisi Diriliş Ertuğrul’un öenmli karakterlerinden biri. Bu nedenle izleyici tarafından merak ediliyor ve sıkça araştırılıyor. Hayatı en çok araştırılanlar arasına giren Süleyman Şah, Osmanlının kurucusu Osman Gazi'nin de dedesidir. Peki Süleyman Şah nasıl öldü? Ertuğrul Gazi’nin babası Süleyman Şah kimdir? Süleyman Şah'ın tarihteki yeri ne?


TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul’da Ertuğrul Gazi’nin babası olarak gündeme gelen Süleyman Şah kimdir, tarihteki yeri nedir? Süleyman Şah nasıl öldü? Süleyman Şah veya Süleyman Şah bin Kaya Alp (d. 1178? – ö. 1227, Fırat), Osmanlı İmparatorluğu’nun resmî olarak kurulmasına giden süreçte önemli bir yere sahiptir. Kaya Alp’in oğlu, Ertuğrul Gazi’nin babası, Osman Gazi’nin dedesidir. Tarihi bir karakter olan Süleyman Şah hakkında merak edilenlere sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

19-03/21/resized_e5c7d-51d0bc65mansetc1.jpg

SÜLEYMAN ŞAH KİMDİR?

Süleyman Şah veya Süleyman Şah bin Kaya Alp (d. 1178? – ö. 1227; Fırat),Osmanlı İmparatorluğu’nun resmi olarak kurulmasına giden süreçte önemli bir yere sahiptir. Kaya Alp’in oğlu, Ertuğrul Gazi’nin babası, Osman Gazi’nin dedesidir. Oğuzların Kayı boyundandır. Doğum yeri ve tarihi hakkında kesin bilgiler olmadığı gibi 12. yüzyılın sonlarında doğduğu ve Kayı boyunun reisi olduğu bilinir.

Moğol hükümdarı Cengiz Han'ın Orta Asya'daki istilâsı üzerine, 13. yüzyılda Türkistan'dan batıya doğru göç etmeye karar vermiştir. Türkistan’dan 50.000 kişiyle Kuzey Kafkasya üzerinden Doğu Anadolu’ya gelerek, 1214’te Erzincan ve Ahlat taraflarına yerleşti. Aynı boya mensup bazı aşiretler de Diyarbakır, Mardin ve Urfa’ya yerleştiler. 1225-1226 arası da Haçlı Kalesi’nin fethi onun devrinde gerçekleşti.

Süleyman Şah’ın Kayı Boyu’ndan birkaç bey ile Caber’e giderken Fırat Nehri’nde boğulduğu iddia edilip, Melikşah’ın kardeşi I. Tutuş’un ordularıyla Halep yakınlarında yaptığı savaşta öldüğü düşünülür. Ölümünden sonra Caber Kalesi’nin Fırat nehri hizasındaki kuzeyde (Türkiye’ye kuş uçuşu 30 km kadar güneyde) bir kümbete defnedildi.

Süleyman Şah'ın Sungur Tekin, Gündoğdu, Ertuğrul Bey ve Dündar Bey adında dört oğlu vardı. Sungur Tekin ve Gündoğdu, kabileleriyle birlikte eski yurtlarına döndü. Dündar Bey ve Ertuğrul Gazi, 400 çadırlık aile efradıyla beraber yeni bir yurt aramak için Pasinler Ovası ile Sürmeliçukur yöresine gittiler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN