Sultan 2. Abdülhamit'in kardan büstünü yaptılar

Sultan 2. Abdülhamit'in kardan büstünü yaptılar

Bir orta okulda öğretmenler ve öğrenciler Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı 2. Abdülhamit'ın kardan büstünü yaptı. Beden eğitimi öğretmeni Selahattin Aydoğan, 3 saat süren çalışma sonrası portreyi oluşturduklarını söyledi.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Sakarya Ortaokulu'nda öğretmenler ve öğrenciler kardan Sultan 2. Abdülhamit büstü yaptı. İlçede 3 gündür etkili olan kar yağışı ile birlikte harekete geçen sporcular ve öğretmenler geleneksel olarak her yıl yaptıkları kardan adam yerine 2. Abdülhamit'i yaparak ilgi topladı.

Sporcularla kardan adam yaptıkların belirten Beden Eğitimi Öğretmeni Selahattin Aydoğan, "Osmanlı'nın ön önemli padişahlarından Abdülhamit Han'ın portesini yapmak istedik. Yaklaşık 3 saat süren bir çalışma neticesinde porteyi oluşturduk. Kardan adam yerine kardan adam yapacaksak adam gibi adam yapalım o halde dedik. Osmanlı tarihinin en güzide şahsiyeti olan Abdülhamit Han’a benzetebildiğimiz kadar benzetelim dedik. Portreyi yaparken sporcu arkadaşlarımızla bilgi alışverişinde bulunduk. Güzel bir çalışma oldu" dedi.

Sporcu öğrenciler, uzun uğraşlar sonucunda yaptıkları Sultan 2. Abdülhamit'in kardan portresiyle birlikte daha sonra hatıra fotoğrafı ve selfie çekti. Kardan 2. Abdülhamit fotoğrafları sosyal medyada da ilgi gördü. İlginç çalışma, "Seni eritmeyeceğiz!" espirilerine konu oldu.

ORDU/İHA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN