Sümela’daki gizli geçit ‘Şapel’e çıktı

Sümela’daki gizli geçit ‘Şapel’e çıktı

Sümela Manastırı’ndaki restorasyon çalışmaları sırasında daha önce hiç girilmeyen bir geçit gün yüzüne çıkarıldı. ‘Şapel’ olduğu belirlenen alanda cennet, cehennem, ölüm ve yaşam tasvirli freskler de bulundu.

Trabzon’da 2 yıldır restorasyon çalışmaları süren tarihi Sümela Manastırı’nda bugüne kadar hiç girilmemiş gizli bir geçit ortaya çıkarıldı. ‘Şapel’ olduğu belirlenen alanın ziyarete açılması için ise çalışma başlatıldı. Türkiye’nin en önemli kültür miraslarından biri olan ve yılda 600 bin turistin ziyaret ettiği Sümela Manastırı’ndaki restorasyon çalışmaları hızlandırıldı. 2 yıldır ziyaretçilere kapalı olan manastırda, bugüne kadar girilmemiş kuzey çatısının üst sağ yamacında gizli geçitle ulaşılan bir nokta tespit edildi. Hristiyanların tapınak veya kutsal yer kabul ettiği şapel olduğu belirlenen alanda cennet, cehennem, ölüm ve yaşam tasviri taşıyan fresklerin yer aldığı belirtildi. Şapelin gün yüzüne çıkarılması için çalışma yaptıklarını söyleyen Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu “Zor şartlardaki restorasyon çalışmaları sonrasında ziyaretçilerimize bazı sürprizlerimiz olacak. Manastırda daha önce gezemedikleri, göremedikleri noktaları gezebilecekler. Ziyeretçilerimiz, bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış kısımları da görebilecek” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN