Süper Ay Türkiye'den de izlenecek | Süper Ay nedir, Süper Ay nasıl oluşur, en güzel nereden izlenir?

Süper Ay Türkiye'den de izlenecek | Süper Ay nedir, Süper Ay nasıl oluşur, en güzel nereden izlenir?

Süper Ay nedir, ne zaman Süper Ay tutulması olacak? Türkiye'den Süper Ay görüntüsü en güzel nereden ne zaman izlenir? Dolunay her zaman göründüğünden yaklaşık yüzde 30 daha parlak olacak. Doğa olayları her zaman olduğu gibi Süper Ay gecesinde de büyük bir ilgiyle takip edilecek. Ay kendisini iyiden iyiye gösterip kartpostallık görüntüler oluşturacak. Süper Ay Türkiye'den görünecek mi? İşte detaylar...

Süper Ay tutulmasına az bir zaman kaldı. Süper Ay nedir, ne zaman gerçekleşir? Türkiye'den Süper Ay görünecek mi? 19 Şubat 2019 tarihinde yaşanacak olan Süper Ay tutulması ile Ay Dünya'ya en yakın konuma gelecek. Ay, Dünya'ya 2019 yılındaki en yakın durumunda olacak. Daha şimdiden Süper Ay tutulmasına büyük bir ilgi var. 2019'un ilk Süper Ay'ı için geri sayım başladı. Türkiye'den de görülebilecek Süper Ay bu akşam izlenebilecek.

SÜPER AY NEDİR, NE ZAMAN GÖRÜLECEK?

Ay'ın en büyük ve en parlak olduğu hali bu gece gölecek. Ay, saat 18.20'de (İstanbul saati) en büyük ve parlak hâline ulaşacak. Ay'ın Dünya'ya en yakın konumuna geldiği Süper Ay tutulmasına, Kurt Dolunay'ı da deniliyor. 

19-02/19/0x0-super-ay-nedir-super-ay-turkiyeden-izlenecek-mi-super-ay-2019-ne-zaman-geri-sayim-basladi-1550566912229.jpg

Eliptik bir yörüngesi olan Ay'ın Dünya'ya olan mesafesi sürekli değişmekte. Yarın bu tutulmayla birlikte Ay'ın Dünya'ya yakınlaşmasıyla Ay'ın %30 daha parlak gözükeceği ve %14 oranında da büyük gözükmesi belirtiliyor.

Süper Ay tutulmasını gözlemlemek için herhangi bir ekipmana da ihtiyaç duyulmayacağı söylenirken, Süper Ay tutulmasının saatler tam 18.20'yi (İstanbul saati) gösteriyorken bulutsuz bir ortamda gözlenmesi gereken Ay'ın en büyük halde gözükeceği de söyleniyor. Yani Türkiye'den çıplak gözle gözlemlenebilecek. Ay'ın Dünya'ya en yakın olacağı zamanın dolunaya da denk gelmesi burçlara ilgi duyanlar için de önem arz ediyor.

Dünya’ya 356.800 km’ye kadar yakınlaşacak olan Ay, sıradan günlere göre yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak görünecek. Süper Ay’ı gözlemlemek için ise hiçbir ekipmana ihtiyaç duyulmayacak. Ayrıca NASA, Ay’ın Süper Ay formunu internet üzerinden canlı olarak yayınlayacak.

19-02/19/0x0-super-ay-nedir-super-ay-turkiyeden-izlenecek-mi-super-ay-2019-ne-zaman-geri-sayim-basladi-1550566912290.jpg

SÜPER AY NEREDEN İZLENİR?

Süper Ay'ı izlemek isteyenler şehir dışındaki ormanlık arazileri tercih etmeli. Ayrıca hava durumu da Süper Ay'ın gözlemlenme durumuna etki eder. Gökyüzü az bulutlu ya da bulutsuz olduğu takdirde Süper Ay net gözlemlenebilir. Hava kirliliğinin az olduğu yerlerde ise daha iyi gözlem şansı elde edilebilir.

Süper Aye nedir, ne zaman Süper Ay tutulması olacak? Türkiye'den Süper Ay görüntüsü en güzel nereden ne zaman izlenir? Dolunay her zaman göründüğünden yaklaşık yüzde 30 daha parlak olacak. Doğa olayları her zaman olduğu gibi Süper Ay gecesinde de büyük bir ilgiyle takip edilecek. Ay kendisini iyiden iyiye gösterip kartpostallık görüntüler oluşturacak. Süper Ay Türkiye'den görünecek mi?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN