Suriye konulu 12. Astana toplantısı 25-26 Nisan'da düzenlenecek

Suriye konulu 12. Astana toplantısı 25-26 Nisan'da düzenlenecek

Türkiye, Rusya, İran, Beşşar Esed rejim ve muhalefet heyetlerinin katılacağı Suriye konulu 12'nci Garantörler Toplantısı, 25-26 Nisan'da Nur Sultan'da düzenlenecek.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Rusya ve İran'ın yanı sıra Beşşar Esed rejimi ve muhalefet heyetlerinin katılacağı Suriye konulu 12'nci toplantı, 25-26 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Birleşmiş Milletler ve Ürdün heyetlerinin gözlemci olarak yer alacağı toplantıda, İdlib, Suriye'nin kuzeydoğusu, çatışan taraflar arasında güven artırıcı önlemler, mültecilerin geri dönüşü, insani durum ve savaş sonrası yeniden yapılanma konuları ele alınacak.

Ayrıca ana toplantı öncesi yapılacak teknik görüşmelerin gündeminde, Anayasa Komitesinin oluşturulmasıyla ilgili çalışmaların tamamlanması ve toplantı sürecine yeni gözlemci devletlerin katılması konuları da yer alacak.

ANA OTURUM 26 NİSAN'DA

25 Nisan'da ikili ve üçlü formatta yapılacak teknik görüşmelerle başlayacak toplantının ana oturumu, 26 Nisan'da gerçekleşecek.

Görüşmeler kapsamında alıkonulanların serbest bırakılmasına ilişkin çalışma grubunun da 8'inci toplantısını yapması planlanıyor.

Türkiye, Rusya ve İran garantörlüğündeki Astana formatlı görüşmeler, Ocak 2017'den bu yana sürüyor.

NUR SULTAN/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN