Suriye'ye güvenli bölge harekâtı başladı | Barış Pınarı Harekâtı nedir? Suriye'ye barış gelecek

Suriye'ye güvenli bölge harekâtı başladı | Barış Pınarı Harekâtı nedir? Suriye'ye barış gelecek

Türkiye, Suriye'de 'güvenli bölge' oluşturmak istiyor. Suriye sınırındaki son dakika haberleri; tüm dünyanın birinci gündem maddesi oldu. Erdoğan’ın ‘Barış Pınarı Harekâtı’ açıklamasının ardından Suriye’ye güvenli bölge harekâtı başladı. İşte gelişmeler…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakın’ açıklamasının ardından Türk askerinin Suriye’ye girmesi bekleniyordu. Suriye’ye güvenli bölge harekâtı başladı. Türkiye, ‘Barış Pınarı Harekâtı’ ile Suriye’ye barış getirmeyi hedefliyor. İşte Suriye sınırında yaşanan son dakika gelişmeleri…

HAREKÂT BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TSK, Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığını bildirdi.

Erdoğan, Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Barış Pınarı Harekatı ile ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız. Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye ile birlikte olan tüm yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

BARIŞ PINARI HAREKÂTI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından ‘BarısPınarıHarekatı’ etiketi Twitter gündeminde birinci sıraya yerleşmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında hazırlıkların yapıldığını, harekât planlarının tamamlandığını, gereken talimatların da verildiğini kaydederek, kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti olduğunu, bunun da belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakın olduğunu ilan etti. Erdoğan, hem karadan hem de havadan bu harekâtın yürütüleceğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Barış Pınarları’ ifadesini kullanması, olası operasyonun kod adı şeklinde yorumlanırken, ‘Barış Pınarları’nı özellikle çoğul belirtmesi ise olası operasyonun birden fazla noktadan başlayacağına işaret olarak değerlendirildi. Olası harekâtta, çıkarma yapılacak ilk bölgelerin, Resulayn, Tel Abyad ve Ayn el Arap (Kobani) olması bekleniyor.

BARIŞ PINARI HAREKÂTI İLE İLGİLİ TÜM BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

FIRAT’IN DOĞUSU NERESİ?

Fırat Nehri’nin doğusundaki en büyük yerleşim alanları Rakka’nın Tabka ve Tel Abyad, Halep’in Ayn El Arab, Haseke’nin Amude, Kamışlı ve Rasulayn ilçeleri ile Deyrizor’un kuzey kesimlerinden oluşuyor.

19-10/09/kiyafet.jpg

PKK SİVİL ALANLARI KALKAN YAPIYOR

Terör örgütü YPG/PKK, Fırat'ın doğusunda başlatılacak askerî harekât karşısında sivil alanları kalkan yaptı. Çevre köylerdeki teröristler, sivil gibi giyinerek evlere yerleşti. ilçedeki yaşlı ve kadın nüfusun bir bölümü evlerinden ayrılmaya çalışırken teröristler gençlerin ilçeden ayrılmasına izin vermedi.

19-10/09/beton-bloklar.jpg

SINIRDAKİ BETON BLOKLAR KALDIRILDI

Suriye'de muhalif savaşçılardan meydana gelen Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurları Akçakale'deki sınırda gözlem yaptı. Fırat'ın doğusuna yönelik harekatta TSK'ye destek vermek amacıyla gece saatlerinde Şanlıurfa'ya gelen SMO güçleri, TSK unsurlarıyla Suriye sınırının sıfır noktasından Tel Abyad'ı gözlemlenmişti. Bazı noktalarda duran ve görüş alışverişinde bulunan askerî unsurlar, daha sonra sınırda yer alan TSK'ye ait birliğe dâhil oldu.

19-10/09/bos2.jpg

MENBİÇ-CERABLUS MEVZİLERİ BOŞ KALDI

Türkiye Barış Pınarı Harekâtı hazırlığındayken, terör örgütü PKK’lılarca Menbiç-Cerablus arasında oluşturulan hendek ve mevzilerin boş kalması dikkatlerden kaçmadı. YPG/PKK’nın işgalinde bulunan ve Suriye’nin kuzey bölgesinde yer alan Menbiç’teki hendek ve mevzilerde teröristlerin bulunmadığı anlaşıldı. Terör örgütü YPG/PKK’lılar tarafından 3 sene evvel bir başka terör örgütü DEAŞ’tan alınan Menbiç’in etrafına oluşturulan hendek ve mevziler boş kaldı.

19-10/09/bos.jpg

ABD ÇEKİLDİ, TERÖRİSTLER ORTADAN KAYBOLDU

Terör örgütü mensupları, mevzilerde daha önceleri kol gezerken, ABD askerlerinin Suriye’nin kuzeyinden çekilme kararının ardından teröristlerin mevzilere uğramaması gözlerden kaçmadı. Suriye’nin Halep şehrine bağlı Kobani’nin Zor Mağar köyündeki mevziler ve sözde karakollarda ise teröristlerin olmadığı belirtildi.

19-10/09/sdg.jpg

ABD ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ KOALİSYON GÜÇLERİNDEN SKANDAL

ABD ordusu öncülüğündeki koalisyon, resmî Twitter hesabı üzerinden terör örgütü 'SDG' etiketi açarak, terör örgütü YPG/PKK'ya desteğini bir kez daha göstermiş oldu. SOJTFOIR, "SDG" etiketi açarak, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör mevzilerine yönelik olası askerî harekâtına karşı, terör örgütlerine destek mesajı verdi.

Çok sayıda kullanıcı ise koalisyonun paylaşımına yaptığı yorumlara, 'TSK' etiketi koyarak tepkisini belli etti.

'Operasyon başladı' iddialarına Akar'ın yanıtı: 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN