Taksim'de polis müdahalesi: AFP muhabiri de gözaltında

Taksim'de polis müdahalesi: AFP muhabiri de gözaltında

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde düzenlenecek Onur Yürüyüşü öncesinde polis, bir araya gelen aktivistleri ablukaya aldı. En az 52 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında AFP Muhabiri Bültent Kılıç'ın da olduğu belirtildi.

Türkiye'nin farklı kentlerinde LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerine yönelik yasak kararları alınırken, İstanbul'daki yürüyüş ve eylemlere de İstanbul Valiliği ve kaymakamlıklar tarafından yapılan açıklama ile izin verilmeyeceği duyuruldu.

Aktivistler, engelleme girişimlerine rağmen Beyoğlu'nda yapılacağı açıklanan Onur Yürüyüşü'ne çağrıda bulundu.

Bugün saat 17.00'de Sıraselviler'de yapılacak yürüyüş öncesinde valilik talimatıyla bazı metro seferleri iptal edilirken, Beyoğlu'ndaki pek çok sokak ve cadde de trafiğe kapatıldı.

EN AZ 52 GÖZALTI

Onur Yürüyüşü öncesi Cihangir'de onlarca polis, sokakta oturan yurttaşları abluka altına alarak gözaltı işlemlerine başladı. En az 52 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında, AFP muhabiri Bülent Kılıç da var.

fwlefekx0aedix0.jpgfwl0iq6wqaa7ni0.jpg
emreormanfoto.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN