Tampon bölgede kalan DEAŞ'lı teröristi ABD alacak

Tampon bölgede kalan DEAŞ'lı teröristi ABD alacak

İçişleri Bakanlığı, ABD'nin taahhüdü üzerine tampon bölgede kalan DEAŞ'lı teröristin Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderilmesi için gerekli işlemlerin başlatıldığını duyurdu. Bakanlık, 1 İngiliz ile 7 Alman uyruklu DEAŞ'lı teröristin de sınır dışı edileceğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, ABD'nin taahhüdü üzerine tampon bölgede kalan DEAŞ'lı teröristin Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderilmesi için gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "ABD'li yabancı terörist savaşçının, kendi isteği üzerine üçüncü ülke olarak 11 Kasım'da Yunanistan'a sınır dışı edildiği" hatırlatıldı.

Teröristin Yunanistan'ın kabul etmemesi üzerine ara bölgede kaldığı belirtilen açıklamada, "Yabancı terörist savaşçı, ABD tarafından ülkeye kabul edileceği ve seyahat belgesi düzenleneceğinin taahhüt edilmesi üzerine ABD'ye gönderilmek üzere gerekli işlemler başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

8 TERÖRİST DAHA DEPORT EDİLİYOR

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan ikinci açıklamada ise Yabancı Terörist Savaşçıların (YTS) ülkelerine iadelerine devam edildiği belirtildi.

YTS iadeleri kapsamında bugün Birleşik Krallık uyruklu bir YTS'nin Londra'ya, Almanya uyruklu yedi YTS'nin ise Berlin'e sınır dışı edilmesi işlemlerinin gerçekleştirildiği kaydedildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN