Tarihi Rumeli Feneri Kalesi ahıra döndü

Tarihi Rumeli Feneri Kalesi ahıra döndü

Sarıyer’de bulunan Rumeli Feneri Kalesi ahıra döndü. Kalenin içinde oturan inekler ve her yere atılmış çöpler bu kadarına pes dedirtirken, harabeye dönen kale drone ile havadan görüntülendi.

Sarıyer'de bulanan tarihi Rumeli Feneri Kalesi harabeye döndü. İstanbul’un en uç noktasında yer alan kale geçen yıllar içinde çürümeye terk edildi. Kalenin duvarlarında çatlak ve çökmeler oluştu.

Ziyaretçiler ve çevredekilerin verdiği zarar da kaleyi adeta harabeye çevirdi. Atıl bir şekilde duran kalenin içerisinde ve dışarısında bulunan çöpler görünürken, çevresinde kötü kokular da oluşmaya başladı.

12.jpg

Duvarları sprey boya ile boyanan kalenin içinde oturan inekler ise "bu kadarına pes" dedirtti. Kaleyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler gördükleri manzara karşısında üzüldüklerini söyledi.

NEDEN BİR ÖNLEM ALINMIYOR?

Hafta sonu tatilini Sarıyer’de değerlendirmek isteyen Rezzak Karaçay, “İçeride ahır var, içeriye girdiğinizde inekler karşılıyor seni. Ayrıyeten kötü bir koku var, bizler içeride yorum yaptık az önce 'bunlar muhtarlığın inekleri mi, neden bir önlem alınmıyor' diye. İçeride çöpler var. Bira şişeleri ve çocuk bezleri vardı. Bakım ve ilgi yok bakımsız. Çok fazla talebi var İstanbul’da gezilecek yerler deyince Rumeli Kalesi çıkıyor. Biraz hayal kırıklığı oldu” şeklinde konuştu.

14.jpg

Öte yandan, harabeye dönen kale drone ile havadan görüntülendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN