Tarsus Belediyesine EMİTT fuarın'da ziyaretçi akını

Tarsus Belediyesine EMİTT fuarın'da ziyaretçi akını

Dünyanın en büyük organizasyonları arasında yer alan ve 4 gün süren Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) Tarsus Belediyesi standı, ziyaretçi akınına uğradı.

94 ülkeden 60 binin üzerinde ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirilen dünyanın en büyük dört turizm fuarı arasında yer alan 24. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) sona erdi. 4 gün süren fuarda, Tarsus Belediyesi standında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve birçok belediye başkanının yanı sıra yerli ve yabancı binlerce misafiri ağırladı. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay ile belediye personelleri, misafirlere kentin tarihi, kültürel ve yöresel zenginlikleri ile ilgili bilgiler verdi. Bunun yanı sıra, şehrin turizm potansiyeli hakkında katılımcılara broşür, kitap, dergi gibi görsellerle tanıtımlar yapıldı.

20-02/03/tarsus-emitt1.JPG
ŞALGAMA HAYRAN KALDILAR

İnanç, doğa, kültür, tarih ve gastronomi turizminin gelişmesini amaçlayan Tarsus Belediyesi, ağırladıkları misafirleri Tarsus’u görmeye davet ederken, kentin lezzet hazinelerinden şalgam, cezerye ile yayla bandırması ikram eti. Katılımcılar, coğrafi işaretli ürünler arasında yer alan Tarsus şalgamına ile yayla bandırması hayran kaldılar.

20-02/03/tarsus-emitt2.JPG
'AMACIMIZ TARSUS'UN TURİZM POTANSİYELİNİ ARTTIRMAK'

Birçok medeniyete başkentlik yapmış Tarsus’un tanıtımına önem verdiklerini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Başkan Yardımcımız Ali Erhan Okyay ve görevli personellerimiz, 10 bin yıllık geçmişi ile 54 ilden büyük, tarihi, turistik ve kültürel açıdan, bölgenin incisi olan Tarsus’umuzun tanıtımına katkı sağlayacak organizasyonda, 4 gün boyunca ilçemizin tanıtımını yaptılar. Standımızı ziyaret eden vatandaşların ilçemizin tarihine, kültürüne ve coğrafi işareti şehrimize ait ürünlere gösterdikleri ilgi bizleri mutlu etti. Amacımız kentimizi dünyaya tanıtmak ve turizm potansiyelini artırmaktır” dedi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN