Tarsus'tan Elazığ'a gönderilen yardımlar afetzedelere ulaştırıldı

Tarsus'tan Elazığ'a gönderilen yardımlar afetzedelere ulaştırıldı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem tüm vatandaşları üzüntüye boğarken, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan afetzedelere yardım konusunda seferberlik başlattı.

Mersin'de Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve Başkan Yardımcıları kolları sıvayıp, iş insanları, oda ve derneklerin temsilcileri ile temasa geçerlerken başlatılan yardım kampanyası, belediye hoparlörlerinden ve sosyal medya aracılığı ile vatandaşlara duyuruldu.

Bu konuda, tek yürek olan Tarsuslular afetzedelerin yaralarının sarılması adına, “Asla yalnız değilsiniz” mesajı ile birlikte güçleri nispetinde giyim, battaniye, halı, kilim, çadır, meyve, sebze, kuru gıda ve çeşitli yiyecek maddeleri ile birlikte, afetzedelere lazım olabilecek her türlü kullanım eşyasından oluşan yardım malzemelerini belediyeye akın ederek toplama merkezine ulaştırdılar.


İlk etapta toplanan yardımları bölgeye taşımak için temin edilen, 2 adet tır tamamen dolunca 3’ncü tır devreye girdi. Tarsusluların konuya duyarlılık gösterip getirdikleri fazlaca yardım malzemesi 3’ncü tıra sığmadı ve 4’ncü tır hazır hale getirildi. Yüklenilen iğneden ipliğe her türlü kalemden oluşan insani yardım malzemeleri görevlendirilen personel ile birlikte Elazığ ve Malatya’ya doğru yola çıktı.

20-01/27/tarsus-deprem-yardim1.JPG

TIRLAR AFETZEDELERE ULAŞTI

Tarsus’tan deprem bölgesine görevli personellerin refakatinde sevk edilen, 4 tır birer gün arayla afetzedelere ulaştı.
Tarsus Kamyoncular Kooperatifi’nin katıları ile temin edilen ve bölgeye ulaşan 4 tır’a bu gün bir yenisi eklendi. Afetzedelere yardım konusunda duyarlıklarını sürdüren vatandaşların yoğun talebi üzerine, İlhan Göçer isimli tır sahibi belediyede bulunan insani yardım malzemelerini gönüllü olarak afetzedelere ulaştırmak üzere Elazığ’ın Sivrice ilçesine Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay ve diğer görevlilerce yolcu edildi.

20-01/27/tarsus-deprem-yardim2.JPG

'HERKES TEK YÜREK'

Bozdoğan; yapılan yardımla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu gün 5’nci tırı bölgeye yolcu ettik. Bu konuda herkes tek yürek oldu. Afetzedelerimizin yaralarının sarılması için belediyemiz tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bir kez daha Tarsuslu olmaktan ve Tarsus’ta yaşamaktan gurur duydum. Halkımızın bu duyarlılığı beni aşırı şekilde duygularındı. Hepsinden Allah razı olsun” dedi. Yardımın ulaştığı bölgelerde çektikleri videolu mesajlar ile Tarsuslulara ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür eden afetzedelerin bu seslenişi yardımlaşma ve dayanışmanın ne denli önemli olduğunu gözler önüne serdi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN