Tasdikname belgesi nereden, nasıl alınır? E-Devlet tasdikname belgesi sorgulama ekranı

Tasdikname belgesi nereden, nasıl alınır? E-Devlet tasdikname belgesi sorgulama ekranı

Tasdiknamenin ne olduğunu bilmeyenler internet üzerinden araştırmalarını yapmaktadır. Arama motoru üzerinden tasdikname nedir, kimler alır? Sorusuna yanıt aranmaktadır. Tasdikname e devlet üzerinden alınır mı? İşte detaylar…

Birçok nedenden dolayı öğrencilere verilen tasdiknamenin ne işe yarardık merak edilmektedir. Eğitim kurumlarında geçerli göründüğünde verine tasdikname e devlet üzerinden alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. Peki tasdikname nedir? 

TASDİKNAME NEDİR? 

Öğrencilerin okulu bırakmaları ya da atılmaları durumunda verilen belgeye tasdikname denir. Okul yönetimi tarafından verilen bu belge içeriğinde kişinin hangi dersleri aldığı yer almaktadır. Okula giderek tasdiknamemi istiyorum demeniz yeterli olacaktır. 18 yaşından küçük olunması durumunda başvuru geçersiz sayılacağından veli izni gerekmektedir.

TASDİKNAME ALAN ÖĞRENCİ OKULA GERİ DÖNEBİLİR Mİ? 

Tasdikname alan öğrencinin okula geri dönmesi söz konusu değildir. Tasdikname verilmesinde en büyük nedenlerden birisi devamsızlık olurken takibi yapılmadığında sınıfta kalınması mümkün. Kayıt sildirilmesi, disiplin suçu ve sınıfta kalma sonucu verilen tasdikname belgesi alan öğrenci aynı okulda eğitim göremez. 

tasdikname

E-DEVLET ÜZERİNDEN TASDİKNAME ALINIR MI?

Tasdikname yalnızca kişilere eğitim kurumları tarafından verilmektedir. Bu nedenle tasdikname alan öğrencinin bu belgesi iyi saklaması gerekir. Farklı bir eğitim kurumuna gidilirken bu belgeye ihtiyaç var. Tasdikname e devlet üzerinden alınmamaktadır. 

TASDİKNAME NE İŞE YARAR? 

Kişinin okul ile arasındaki bağı gösteren belge olan tasdikname öğrencilerin okul ile ilişkisi kesildiğinde verilmektedir. Öğrencinin iki yıl üst üste sınıfta kalması ya da disiplin suçuyla okuldan uzaklaştırıldığında tasdikname verilmektedir. Kişinin yeni okuluna kayıt yaptırırken tasdikname vermesi o derslerden muaf olmasını sağlamaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN