TBMM'ye girmeye çalışan 2 DHKP-C'li yakalandı

TBMM'ye girmeye çalışan 2 DHKP-C'li yakalandı

TBMM'ye gelerek CHP'li bir İstanbul milletvekilini ziyaret etmek istediklerini belirten 1'i kadın 2 DHKP/C'li iki terörist, meclis giriş kapısında yapılan Genel Bilgi Taraması’nda (GBT) gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada üzerlerinde bomba süsü verilmiş düzenek bulundu.

Bugün saat 15.00 sıralarında TBMM'ye gelen biri kadın 2 kişi, iddiaya göre, CHP'li bir İstanbul milletvekilinin adını vererek ziyaretine geldiklerini belirtti. Meclis giriş kapısında rutin kimlik kontrolünün ardından 2 kişinin kimliklerinden Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. GBT sorgulamaları sırasında iki kişinin DHKP/C terör örgütü ile bağlantıları olduğu anlaşıldı. Güvenlik görevlilerinin üst araması yapmak istediği 2 kişinin direnmesi üzerine bir süre arbede yaşandı. İddiaya göre, kargaşa sırasında 2 görevliyi kesici bir aletle yaralayan şüpheliler, müdahale sonucu etkisiz hale getirildi. Şüphelilere yapılan üst aramalarında ise bomba düzeneği süsü verilmiş siyah kutu ve uç kısmına kesici cisim bantlanmış kurşun kalem bulundu. Gözaltına alınan 2 şüpheli ile ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

DHKP/C BAĞLANTISI

Meclise girmeye çalışırken üzerlerinde bomba süsü verilmiş düzenekle yakalanan DHKP/C terör örgütü ile irtibatları olduğu belirlenen şüphelilerden M.Z. hakkında terör örgütü propagandası yapmak, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet ve hakaret suçlarından (5) açık ceza dava dosyası bulunduğu belirlendi.

Diğer şüpheli E.Y. hakkında ise, ‘Terör Örgütü Adına Eylem ve Faaliyetlerde Bulunmak' suçundan Kocaeli/Kandıra Cezaevi'nde bir süre tutuklu kaldığı, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet suçlarından (13) açık ceza dava dosyası bulunduğu, hakaret suçundan ise aranma kaydı olduğu öğrenildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN