TCDD'den Çorlu Tren Katliamı'na ilişkin açıklama: 21.3 milyon TL ödeme yapıldı

TCDD'den Çorlu Tren Katliamı'na ilişkin açıklama: 21.3 milyon TL ödeme yapıldı

TCDD, Çorlu Tren Katliamı'nda tren kazasında yaşamını yitiren 14 kişinin yakınlarına ve 30 yaralıya yaklaşık 21.3 milyon TL ödeme yapıldığını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, 2018 yılında meydana gelen Çorlu Tren Katliamı'na ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlara toplamda 21 milyon 370 bin 326,72 lira tazminat ödendiğini belirtti.

Ayrıca açıklamada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılar tarafından Kurum aleyhine adli ve idari yargıda davalar açıldığı da hatırlatıldı.

Buna karşın tazminat davalarının açıldığı mahkemelerin büyük bölümünde görevsizlik kararı verilince yargılamanın hangi mahkeme huzurunda yapılacağı konusunun cevapsız kaldığı, davaların uzama eylemine girdiği ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Bu nedenle oluşan mağduriyetin giderilmesi amacıyla, TCDD Yönetim Kurulu tarafından Yargıtay uygulamaları esasları göz önünde bulundurularak, bu konuda ihtisas sahibi bilirkişiden rapor alınmak suretiyle mağdur ve mağdur yakınlarına sulhen tazminat ödenmesi kararı alınmıştır. Yapılan ödemeler, mağdurların gelirleri, yaşı ve maluliyet oranları esas alınarak alanında ihtisaslaşmış bilirkişilere Genel Müdürlüğümüz tarafından hesaplattırılmıştır. Bugüne kadar vefat eden 14 vatandaşımızın yakınları ile yaralanan 30 vatandaşımıza toplam 21 milyon 370 bin 326,72 lira ödeme yapılarak dava süreci sulh ile sonuçlandırılmıştır. Sulh ile sonuçlanmayan 15 dava ve sulh süreci devam eden 34 dava ise derdesttir."

Konuya ilişkin olarak basında yer alan haberlere de değinilen açıklamada, "mağdurlara özel bir ödeme söz konusu olmadığı, mağdur vekilinin tazminat miktarlarının hesaplanması veya ödenmesi üzerinde bir etkisinin bulunmadığı" belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN