Tek tip askerlikte son durum: 2019 Askerlik süresi ve MSB Bakanının açıklaması

Tek tip askerlikte son durum: 2019 Askerlik süresi ve MSB Bakanının açıklaması

Tek tip askerlikte son durum nedir? 2019 Askerlik süresi ve MSB Bakanının açıklaması haberimizde. Yeni askerlik sistemi askere gidecek olan vatandaşlar tarafından merak edilirken MSB'den tek tip askerlik açıklaması geldi. askerlik süresinin 9 aya düşürülmesinin düşünüldüğü yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika gelişmelerini karar.com'dan takip edebilirsiniz. İşte son açıklamalar ve Tek tip askerlikte son durum...

Tek tip askerlikte son durumun ne olduğu askerlik görevini yapmacak olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2019 askerlik süresinin düşürülüp düşürülmeyeceğine dair gelişmlşer ve MSB Bakanının açıklaması haberimizde. Peki Tek tip askerlik ne zaman yasallaşacak? Yeni askerlik sisteminde son durum ne? Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın askerlik süresinin kısalacak yönündeki açıklamasının ardından milyonların dikkatini çekmişti. Yeni askerlik sistemiyle kısa ve uzun dönem askerlik kalacak ve tek tip askerlik uygulamasına geçilecek. 

Tek tip askerlik, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın askerlik süresinin kısalacağı yönündeki açıklamasının ardından milyonların dikkatini çekmişti. Vatandaşlar "Tek tip askerlik ne zaman yasallaşacak?", "Askerlik 9 aya mı düşecek?" diye arama motorlarında sorgulama yapıyorlar. Konuya ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) açıklama geldi. Yapılan açıklamada tek tip askerlik ile ilgili düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacağını açıklandı. Askere gidecek milyonlarca kişi gözlerini Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelecek açıklamalara çevirmiş durumda.

19-01/20/tek-tip-askerlik-ne-zaman-yasallasacak.jpg

Milli Savunma Bakanlığı 19 Ocak 2019 tarihinde konuya ilişkin şunları söylemişti;

En çok merak edilen konulardan birisinin de Yeni Askerlik Sistemi olduğunun altını çizen Aktop, bu çalışma ile "bedelli", "dövizli askerlik" gibi tartışmalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini anlattı.

Aktop, "Diğer bir maksadımız da öngörülebilir bir sistem kurarak herkesin yaşamıyla ilgili plan ve programını buna göre yapabileceği bir çalışmayı hayata geçirmek. Gençlerimizin herhangi bir şekilde askerlikten dolayı mesleklerini geliştirmelerine zarar vermemek için gayret gösteriyoruz. Yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışma sürüyor. Çalışmaları tamamlayıp Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız." şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 25 Aralık 2018 tarihinde konuya ilişkin şunları söylemişti;

"Çalışıyoruz. Tek tip askerlik konusu herhangi bir şekilde geçici bir konu olmayacak. Eğer yapabilirsek ona çalışıyoruz, elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Bakanlıklarımızla, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla konuşmak, görüşmek suretiyle kalıcı bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu bakımdan çalışma dikkatli ve hassas bir şekilde ilerliyor. Öyle bir şey yapalım ki bir daha tekrar tekrar gündeme gelmesin, herkes çalışmalarını, faaliyetlerini ön görebilsin, planlayabilsin şeklinde."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 18 Aralık 2018 tarihinde konuya ilişkin şunları söylemişti;

"Tek tip" diye adlandırılan yeni askerlik sistemine yönelik çalışmaların da ayrıntılı şekilde, ilgili bakanlıklarla, koordineli şekilde devam ettiğini dile getiren Akar, "İnşallah önümüzdeki yıl için daha gecikmeden bu açıklanacak. Hem eğitim öğretim süreleri hem mesleki eğitimlere katkısı bakımından, mesleki eğitimi olanların statü kazanması bakımından tüm bakanlıklarla görüştük, konuştuk, devam ediyoruz." dedi.

TEK TİP ASKERLİK NE ZAMAN YASALLAŞACAK?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın askerlik süresinin kısalacağı yönündeki açıklamasının ardından milyonların gözü yapılacak yeni düzenlemeye çevrildi. Ancak sistemin ne zaman uygulamaya geçeceği henüz netleşmedi. Akar geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise, “Çalışıyoruz. Herhangi bir şekilde geçici bir konu olmayacak. Eğer yapabilirsek, becerebilirsek ona çalışıyoruz, elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Bakanlıklarımızla, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla görüşmek suretiyle kalıcı bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu bakımdan biraz çalışma dikkatli ve hassas ilerliyor. Öyle bir şey yapalım ki tekrar tekrar gündeme gelmesin. Herkes öngörebilsen, çalışmalarını faaliyetlerin ona göre planlayabilsin şeklinde.” dedi.

NİHAİ HEDEF PROFESYONEL ASKERLİK

Yapılan düzenlemelerin asıl hedefi profesyonel askerlik. Profesyonel orduya geçişin büyük oranda yapıldığını belirtiliyor. Örneğin; Doğu ve Güneydoğu’da silah altında bulunan askerlerin çoğu, artık profesyonel asker. Yen sistem ile birlikte askerlik hizmetini yerine getirecek olanlar ön saflarda yer almayacak.

19-01/20/yeni-askerlik-sisteminde-son-durum.jpg

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NASIL OLACAK?

En çok merak edilen konulardan birisinin de Yeni Askerlik Sistemi  olduğunun altını çizen Tanıtım Subayı Deniz  Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, bu çalışma ile "bedelli", "dövizli askerlik" gibi tartışmalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini anlattı.

Aktop, "Diğer bir maksadımız da öngörülebilir bir sistem kurarak  herkesin yaşamıyla ilgili plan ve programını buna göre yapabileceği bir çalışmayı  hayata geçirmek. Gençlerimizin herhangi bir şekilde askerlikten dolayı  mesleklerini geliştirmelerine zarar vermemek için gayret gösteriyoruz. Yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışma sürüyor. Çalışmaları tamamlayıp  Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız." şeklinde konuştu.

Hava savunma sistemleriyle ilgili bilgi de veren Aktop, şunları  kaydetti:

"Önemli hava ve füze tehdidine maruz kalan ülkemiz için hava savunma  sistemi, bir tercih değil, zorunluluktur. Rusya Federasyonu'ndan S-400 sistemleri  tedariki ile ülkemiz, önemli bir hava savunma yeteneği kazanmış olacaktır.  Teknoloji transferi ve ortak üretim yoluyla, kendi milli sistemlerimizi  geliştirmek üzere başlattığımız çalışmalar da müttefiklerimiz İtalya ve Fransa  ortaklığı olan EUROSAM ile yürütülmektedir. Patriot'larla ilgili ise ABD  tarafından verilen teklif kapsamında temaslar halen Savunma Sanayi Başkanlığı  tarafından devam etmektedir.
  
Ayrıca yerli ve milli uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi  projemiz SİPER'in de ilk adımını atmış bulunmaktayız. F35'lerle ilgili olarak,  ilk 2 uçak, 21 Haziran 2018'de teslim alınmıştır. Pilot ve bakım eğitimleri,  ABD'de devam etmektedir. Mart 2019'da alınacak 2 uçakla toplam 4 uçak,  pilot/bakım eğitimleri için 2020 sonuna kadar ABD'de kalacak, 5 ve 6'ncı uçaklar  ise 30 Kasım 2019'da Malatya'ya intikal ettirilecektir."

#https://www.karar.com/guncel-haberler/askerlik-kac-ay-olacak-maas-odenecek-mi-iste-yeni-askerlik-duzenlemesi-1019064#


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN