Tel Abyad neresi? Tel Abyad nüfusu ne kadar? Fırat'ın doğusu neresi? Barış Pınarı Harekatı sürüyor!

Tel Abyad neresi? Tel Abyad nüfusu ne kadar? Fırat'ın doğusu neresi? Barış Pınarı Harekatı sürüyor!

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad bölgesindeki YPG mevzileri bombalandı. Teröristlere yönelik operasyon sürerken binlerce kişi Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Tel Abyad'ın nüfusunu araştırıyor. İşte "Tel Abyad neresi?", "Tel Abyad'ın nüfusu ne kadar?", "Fırat'ın doğusu neresi?" sorularının yanıtları...

9 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 16.00 itibariyle Fırat'ın doğusuna Barış Pınarı Harekatı resmen başladı. Obüsler tarafından Tel Abyad vurulurken YPG mevzileri yok edildi. Türk jetleri de bölgede bombalamalar yaptı.

Gelişmelerin ardından binlerce kişi "Tel Abyad nerede?" sorusunun yanıtını araştırdı. Tel Abyad Balıh Nehri boyunca yer alan ve idari olarak Rakka Valiliği'ne ait Suriye şehridir.

19-10/10/tel-abyad-5.jpg

FIRAT'IN DOĞUSU NERESİ?

Fırat Nehri'nin doğusundaki en büyük yerleşim alanları Halep'in Ayn El Arab, Rakka'nın Tel Abyad ve Tabka, Haseke'nin Kamışlı, Amude ve Rasulayn ilçeleri ile Deyrizor'un kuzey kesimlerinden oluşuyor.

TEL ABYAD NÜFUSU

Kürt, Arap, Ermeni ve Türkmen'lerden oluşan 200.000 kişilik bir nüfusa sahiptir. 

AKÇAKALE İLÇESİNİN KARŞISINDA

Osmanlı döneminde Şanlıurfa ilinin Akçakale ilçesiyle aynı idi.

19-10/10/screenshot_12.jpg

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN