Tel Abyad'da 5 yıl sonra sevinç | SMO askerleri mutluluklarını çocuklarla paylaştı

Tel Abyad'da 5 yıl sonra sevinç | SMO askerleri mutluluklarını çocuklarla paylaştı

Suriye Milli Ordusu askerleri, yaklaşık 5,5 yıl aradan sonra terörden arındırılan Tel Abyad'da sevinçlerini çocuklarla paylaştı. Çocuklar, askerlerin dağıttığı şekerleri kameraya göstererek mutluluklarını yansıttı.

Barış Pınarı Harekatı'nın 5. gününde, dün Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Suriye topraklarındaki Tel Abyad, teröristlerden temizlendi.

Yaklaşık 5,5 yıl teröristlerin hüküm sürdüğü ilçenin merkezine giren SMO askerleri ve komutanları, büyük mutluluk yaşadı.

19-10/14/ana-manset-2-1571039429.jpg

Fotoğraf karelerinde, SMO mensuplarının ilçe sokaklarında sevinçlerini çocuklarla paylaştıkları görüldü.

Çocuklar da askerlerin dağıttığı şekerleri kameraya göstererek mutluluklarını yansıttı.

19-10/14/ana-manset-2-1571039447.jpg

TEL ADYAD'IN SON DURUMU?

Rakka'ya bağlı, nüfusunun büyük bölümü Arap olan ilçe, Haziran 2014'te terör örgütü DEAŞ tarafından işgal edilmişti.

DEAŞ tehdidini fırsata çevirmek isteyen YPG/PKK'nın hedef seçtiği Tel Abyad, ABD'nin verdiği yoğun destekle bir sene sonra bu terör örgütünün işgaline girmişti.

Teröristler, ilçedeki Arap ve batı kısmında yaşayan Türkmenleri, "bölgeyi terk etmeleri, aksi takdirde koalisyon uçaklarının hava saldırısı düzenleyeceği" tehdidiyle tehcir etmişti.

TEL ABYAD/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN