Terk etmeyin rehabilite edin

Terk etmeyin rehabilite edin

Kayseri’de lise öğrencisinin köpek saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi gündemi sarstı. Korkunç olayın şoku sürerken bu kez Kırşehir’den benzer haber geldi. Kızını okul servise bindiren Sebahat Karaman, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Çevredekilerin müdahalesiyle ölümden dönen 56 yaşındaki kadın, başından ve kollarından yaralandı. Vatandaşlar “Göze hitap eden çalışmalarla meşgul olan belediyeler asıl işini yapıp başıboş hayvanları toplasın” çağrısında bulundu.

Sokak köpekleri bu kez de Kırşehir’de 56 yaşındaki Sebahat Karaman’a ve Ankara Haymana’da iki öğrenciye saldırdı. Şans eseri yaralanlamayla sonuçlanan iki olaydan sonra, birçok sokak köpeğinin neden barınaklarda rehabilite edilmek yerine kırsal alanlara terkedildiği tartışması alevlendi. 

Kayseri’de geçtiğimiz hafta sokak köpeklerinin saldırdığı lise öğrencisi Mehmet Özer’in ölümünün ardından, benzer bir olay da bu kez Kırşehir ve Ankara’da yaşandı. Kırşehir Boztepe’de lise öğrencisi kızını servise bindiren Sebahat Karaman (56), sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Çevredekilerin köpeklere müdahalesi sonucu ölümden kıl payı kurtarılan Karaman, başından, kollarından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Çağrılan ambulansla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Karaman, daha sonra Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ankara’nın Haymana ilçesinde de sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 2 öğrenciden 1'i yaralandı. Olayın ardından öğrenciler, okula ellerinde sopa ile gidip gelmeye başladı.

Kırşehir’de, geçtiğimiz Ekim ayında bir pitbullun saldırısına uğrayan 7 yaşındaki Sinem Aydoğan da, başından ciddi şekilde yaralanmış ve küçük kızın bacağından kafasına doku nakli yapılmıştı. Sokak köpeklerinin özellikle kırsal bölgelerde bir araya gelip vatandaşlara saldırdığı haberlerinin artmasından sonra ise, barınakların yetersizliği konusu tekrar gündeme geldi. Birçok sokak köpeğinin aynı zamanda rehabilite merkezleri de olan barınaklar yerine toplanıp kırsal alanlara terkedilmesinin, hayvanlarda saldırganlaşmaya yol açtığı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN