Terör saldırısı hazırlığındaki 'Azad Pirsus' yakalandı

Terör saldırısı hazırlığındaki 'Azad Pirsus' yakalandı

Silahlı terör saldırısı yapmak Suriye'den kaçak yollarla Türkiye'ye gelen 'Azad Pirsus' kod adlı terörist, güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Tutuklanan teröriste yardımcı olduğu belirtilen 8 kişi ise Şanlıurfa ve Gaziantep'te gözaltına alındı.

Güvenlik güçleri, Suriye'de terör örgütü kadrosunda bomba eğitimi alan, 'Azad Pirsus' kod adlı S.P. isimli teröristin sansasyonel eylem yapmak üzere Türkiye'ye yasa dışı yollardan geldiği bilgisine ulaştı.

Harekete geçen ekipler, yaptıkları araştırmanın ardından teröristi 12 Haziran 2021 günü düzenlediği operasyonla Şanlıurfa'da yakaladı. Terörist, sorgusunda, eylem hazırlığında olduğunu ve kendisine yardımcı olacak 8 kişinin kimliklerini söyledi.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen terörist S.P., mahkemece tutuklanırken, ifadesinde kendisine yardım edeceğini söylediği 8 kişi ise güvenlik güçlerince Gaziantep ile Şanlıurfa'nın Suruç ve Viranşehir ilçelerinde eş zamanlı operasyonla yakalandı.

Gözaltına alınan 8 şüphelinin adreslerinde yapılan aramalarda; 3 tüfek, 10 şarjör, 283 fişek, 1 gece görüş dürbünü, 1 el bombası ile dijital materyaller ele geçirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN