TESK'ten 'kaçak içki' çağrısı: Yılbaşı öncesi denetimler artırılsın

TESK'ten 'kaçak içki' çağrısı: Yılbaşı öncesi denetimler artırılsın

TESK, kaçak içkiye yönelik denetimlerin artırılmasını talep etti. Yılbaşı öncesi kaçak içki tüketimine dikkati çekilen açıklamada "Kaçak alkol yüzünden devlet milyarlarca lira vergi, vatandaş da sağlığını, hayatını kaybediyor" ifadelerine yer verildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yıl kutlamaları nedeniyle kaçak içki üretiminin arttığını belirtti. 

Denetimlerde her ay litrelerce kaçak içki ele geçirildiğine dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"Yılbaşı öncesi kaçak içkiye yönelik denetimler artırılmalı. Kaçak alkol yüzünden devlet milyarlarca lira vergi, vatandaş da sağlığını, hayatını kaybediyor. Evde yapım gibi nedenlerle esnafın kazancı düşüyor. Kaçakçılıkla mücadeleyi destekliyoruz."

Palandöken, vatandaşlara da bandrolsüz, merdiven altı yapım ve riskli alkollü içkileri tercih etmemeleri uyarısında bulundu.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN