Testi pozitif olmasına rağmen otobüste yolculuk yaptı

Testi pozitif olmasına rağmen otobüste yolculuk yaptı

Van-Samsun seferini yapan yolcu otobüsünde bulunan ve Kovid-19 karantinasının 10. gününde olduğu anlaşılan Afgan yolcu Gümüşhane’deki KYK yurdunda karantinaya alındı.

Van’dan Samsun’a gitmek üzere yola çıkan Kamil Koç firmasına ait yolcu otobüsüne binen 21 yaşındaki Afganistan vatandaşı Agarahim Kerimi’nin Gümüşhane girişindeki Akçakale uygulama noktasında Kovid-19 testinin pozitif olduğu belirlendi.

Emniyet güçlerinin 28 yolcunun bulunduğu otobüsteki yolcuları sorgulaması sırasında testinin pozitif olduğu anlaşılan Kerimi için İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine bilgi verildi.

ambulans.jpg

Bir süre uygulama noktasında bekletilen otobüste bulunan diğer 27 yolcunun durumu değerlendirildikten sonra “Temaslı” olarak gittikleri yerlerdeki ikametlerinde karantinaya alınmak üzere izin verilirken, Türkçe konuşamayan Kerimi bölgeye gelen 112 Acil Servis ambulansı tarafından karantina amacıyla Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi KYK yurduna götürüldü.

Afganistan vatandaşı şahsın testinin 10 gün önce pozitif çıktığı, KYK yurdunda ise 14 gün karantina süresini tamamlayıncaya kadar kalacağı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN