THAİ Havayolları'na ait A380 tipi uçak İstanbul Havalimanı'na acil iniş yaptı 

THAİ Havayolları'na ait A380 tipi uçak İstanbul Havalimanı'na acil iniş yaptı 

Suvarnabhumi Bangkok-Frankfurt seferini yapan THAİ Havayolları'na ait Airbus A380 tipi uçak hasta yolcu nedeniyle İstanbul Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Tayland'ın THAİ Havayolları'nın TG-920 sefer sayılı Airbus A380 tipi Suvarnabhumi Bangkok-Frankfurt seferini yapan uçağı, İstanbul hava sahası üzerinde iken 60 yaşındaki Alman yolcu aniden rahatsızlandı.

Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek acil iniş gerçekleştirebileceği kapasiteye sahip tek meydan olan İstanbul Havalimanı'na iniş için izin istedi. Uçak saat 05.30' da havalimanına iniş yaptı. 

Hastalanan yolcu, refakatçi eşliğinde uçaktan indirilerek, ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Uçak, diğer yolcularıyla Frankfurt'a hareket etti.

İLK AIRBUS A380

Uçağın İstanbul Havalimanı'na inen ilk Airbus A380 olduğu, söz konusu uçağın İstanbul'da acil iniş yapabileceği kapasiteye sahip tek meydan İstanbul Havalimanı olduğu için buraya indiği öğrenildi.

Airbus A380, seri üretimi yapılan dünyanın en büyük iki katlı geniş gövdeli yolcu uçağı. 850 yolcu kapasiteli lüks uçağın kanat genişliği 80 metre. Dünyada bulunan iniş pistlerinin büyük bir oranı ise 45 ile 60 metre arasında değişiyor. Dev uçak bu nedenle birçok piste iniş yapamıyor.

AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN