The Guardian 'geri dönüş' operasyonlarını yazdı: Türkiye'nin açık kapı politikası tamamen değişti

The Guardian 'geri dönüş' operasyonlarını yazdı: Türkiye'nin açık kapı politikası tamamen değişti

The Guardian gazetesi, kayıt dışı Suriyelilerin apar topar sınır dışı edilmesiyle sonuçlanan 'geri dönüş' operasyonları hakkında bir haber yayımladı. Haberde, Suriyelilere yönelik gözaltıların boyutunun ve hızının arttığı ve böylece Türkiye'nin açık kapı politikasının tamamen değiştiğine işaret edildi.

İngiliz The Guardian gazetesi, Türkiye'de Suriyelilere yönelik gözaltıların boyutunun ve hızının, onlara yönelik açık kapı politikasının tamamen değiştiğinin işareti olduğunu yazdı.

Haberde, sınır dışı sürecinde olan göçmenlerin tanıklıklarına da yer verildi. BBC Türkçe'deki habere göre, İstanbul'da gözaltına alınan kayıt dışı göçmenlere "gönüllü olarak Suriye'ye döndükleri yönünde zorla kağıt imzalatıldığı" iddia edildi.

8 GÜN SONRA İDLİB'E GÖNDERİLDİ

Haberde röportaj yapılan isimlerden İdlib'den Mahmud Kaddah, kendisine 8 günde 15 belge imzalatıldığını öne sürdü. Gazeteye konuşan Kaddah, bu kağıtları imzalarken yanında bir tercüman bulunmadığını, belgelerin ne olduklarının da açıklanmadığını belirtti. Kaddah "Bana bunları imzalarsam eve gidebileceğim söylendi. Suriye'yi kast ettiklerini sanmamıştım" dedi. Yine gazeteye konuşan 25 yaşındaki Ala Muhammed, 8 günlük gözaltının ardından İdlib'e gönderildiğini anlattı. Muhammed "Korktum ve önüme konulan kağıtları imzalamak zorunda olduğum hissine kapıldım" diye konuştu.

GÖÇ İDARESİ İDDİALARI YALANLADI

Guardian'a haberle ilgili konuşan Göç İdaresi'nden Gökçe Ceylandağ ise "gönüllü geri dönüşler dışında" kimsenin zorla Suriye'ye gönderilmediğini söyledi.

Haberde Birleşmiş Milletler'in de "göçmenlere zorla imzalatılan belgelerle ilgili iddialardan haberdar olduğu" öne sürüldü.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN