Timothy Ash çarpıcı anketi paylaştı: İnsanların en büyük sorunu ekonomi

Timothy Ash çarpıcı anketi paylaştı: İnsanların en büyük sorunu ekonomi

İngiliz tarihçi ve stratejist Timothy Ash, Türkiye'de yapılan bir anketin sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Ash'in aktardığı verilere göre Türkler, ülkedeki en büyük sorunu ekonomi olarak görüyor.

Ash'in paylaştığı bilgilerde yeni parti kurma hazırlığındaki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'a verilen desteğe dair veriler de bulunuyor. Ankete göre Türkiye'de insanlar kendilerini en çok %25,8 oranıyla 'milliyetçi' olarak nitelendiriyor.

19-12/11/nkxvxc-1576076714.jpg

Timothy Ash'in Twitter hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Panoramatr'nin Aralık ayındaki ilgi çekici anketi - ankete katılanların %70'i ekonomiyi en büyük sorun olarak düşünüyor ve %75'i hükümetin ekonomik yönetim alanında kötü bir iş yaptığını düşünüyor.

Erdoğan en çok beğenilen politikacı olmaya devam ediyor ancak bu oran yalnızca %32.8'de kaldı, % 47-45 cumhurbaşkanı olarak iyi bir iş çıkardığını düşünüyor ancak yarın cumhurbaşkanlığı seçimleri olsa karşı lider, Erdoğan’a karşı %49'a %42 önde olacak.

YENİ PARTİLERİN OY ORANI

Ankette, Davutoğlu'nun %6,2 destek alacağını ancak yeni partisi kurulduğunda %11,2 oranında oy alacağı, Babacan'ın ise %4,3 oranında destek almasına rağmen %11 oranında oy alabileceği görülüyor.

Ve insanların kendilerini derecelendirmelerini çok sevdim: Milliyetçi %25.8, Kemalist %24.4, Muhafazakar %22.3, Sosyal Demokrat sadece %10, İslamcı %8.9, Kürt milliyetçisi %3.8 ve Liberaller sadece % 1.6 oranında."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN