Trabzon'da riski olduğu için tahliye edilen okulun istinat duvarı çöktü

Trabzon'da riski olduğu için tahliye edilen okulun istinat duvarı çöktü

Trabzon'da etkili olan sağanak, yatılı okulunun bahçesini çevreleyen istinat duvarının çökmesine neden oldu. Okulun geçen yıl istinat duvarındaki risk nedeniyle tahliye edilmesi olası faciayı önledi.

Trabzon'un Hayrat ilçesinde, akşam saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle Cumhuriyet Mahallesi'ndeki İMKB Bölge Yatılı Bölge Okulu'nun bahçesini çevreleyen beton istinat duvarı çöktü.

Yıkılan duvarın yanında bulunan binada oturanlar da panik yaşadı.

20-01/13/tahliye-edilen-riskli-okulun-istinat-duvari-coktu_1753_dhaphoto2.jpg

GEÇEN YIL TAHLİYE EDİLMİŞTİ

4 katlı okul, istinat duvarı risk taşıdığı gerekçesiyle geçen yıl valilik tarafından tahliye edilmişti.  Okulda, öğrenci ve öğretmen bulunmaması can kaybı  yaşanmasını önledi.

20-01/13/tahliye-edilen-riskli-okulun-istinat-duvari-coktu_1753_dhaphoto6.jpg

Öte yandan duvarın çökme ihtimaline karşı Cumhuriyet ve Taşcılar mahallerine giden yol da tedbir amaçlı kapatılmıştı. Ulaşıma kapanan ve önlem alınan yol, çökmenin ardından taş ve toprak ile doldu.

 

TRABZON/DHA

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN