Trump'tan yeni açıklama: Güvenli bölge kuruldu

Trump'tan yeni açıklama: Güvenli bölge kuruldu

Türkiye ile Rusya arasında Soçi'de varılan 150 saatlik mutabakatın ardından ABD Başkanı'ndan ikinci açıklamada geldi. Trump "Güvenli bölge kuruldu, bu Türkiye-Suriye sınırında büyük başarı" dedi.

Türkiye ile Rusya arasında Soçi'de varılan 150 saatlik mutabakatın ardından ABD Başkanı Donald Trump'tan ikinci açıklamada geldi. Trump "Güvenli bölge kuruldu, bu Türkiye-Suriye sınırında büyük başarı" dedi.

Twitter'da açıklama yapan Trump "Türkiye-Suriye sınırında büyük başarı. Güvenli bölge kuruldu! Ateşkes bozulmadı ve muharebe operasyonları sona erdi. Kürtler güvendeler ve bizimle çok güzel çalıştılar. Esir alınan IŞİD mahkumları güvenlikli tutuluyor. Akşam 18.00'de Beyaz Saray'dan açıklama yapacağım. Teşekkürler!"

19-10/23/trump.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı VPutin, dün, Rusya'nın Soçi şehrinde bir araya gelerek Suriye'nin kuzeyine ilişkin 10 maddelik mutabakat metni üzerinde anlaşmaya varmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN