TSK ilk defa İdlib’de devriye geziyor

TSK ilk defa İdlib’de devriye geziyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ilk defa, gerginliği azaltma bölgesi ilan edilen Suriye’nin İdlib bölgesinde devriye gezmeye başladı.

Suriye’nin İdlib ili “gerginliği azaltma bölgesi” ilan edilmiş ancak rejim güçleri bölgenin güneyini bombardımana tutmuş ve gerginlik tekrar yükselmişti. Rusya’da yapılan Soçi görüşmelerinde en fazla gündem olan İdlib’de asayişi sağlama tartışmasında ilk defa somut adım ortaya atıldı.

TSK DEVRİYEYE BAŞLADI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İdlib’de devriye gezmeye başladı. İlk devriyenin 7’nci ve 8’inci gözlem noktalarının bulunduğu Tell Tukan ve El Sarman bölgeleri arasında yapıldığı öğrenildi. Devriyelerin zamanla tüm İdlib’de yapılacağı açıklandı.

19-03/08/20190308_2_35318099_42378410-1552040003.jpg

Umm Celal Bölgesi Yerel Meclisi Başkanı Daifallah El-Murr yaptığı açıklamada, silahsızlandırılmış bölgede devriye yapılmasında anlaşmanın sağlandığını ve rejimin bölgeye yaptığı topçu atışlarının engellenmesinin amaçlandığını kaydetti.

İDLİB/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN