TSK'nın kripto yapılanmasına operasyon

TSK'nın kripto yapılanmasına operasyon

FETÖ'nün TSK ayağı için sabahın erken saatlerinde düğmeye basıldı. FETÖ'nün TSK’daki kripto yapılanmasına yönelik operasyonda 48'i muvazzaf 65 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken, 30 ilde de TSK mensuplarına 'mahrem imamlık' yaptıkları iddiasıyla 63 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bursa'daki bazı büfe telefonlarından ardışık ve periyodik arandıkları belirlenen, 14'ü muvazzaf 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik Türkiye genelinde pek çok adrese peş peşe baskınlar yapıldı. İzmir merkezli 30 ilde FETÖ'nün TSK’daki kripto yapılanmasına yönelik operasyonda 48'i muvazzaf 65 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

48'İ MUVAZZAF 65 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'na sızan FETÖ mensuplarının 'mahrem imamlarca" ankesör ya da büfeden arandıkları belirlenen aralarında aktif görevdeki 1 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 1 yüzbaşı, 3 üsteğmen ve 37 astsubay, 4 uzman çavuş ile TSK'den ilişkileri kesilen 17 olmak üzere toplam 65 şüphelinin yakalanması için gözaltı kararı çıkartıldı. 

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri zanlıların yakalanması için bu sabah İzmir merkezli 30 ilde operasyon başlattı.

Öte yandan, 10'u örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı, 12'si de aleyhlerinde beyan, teşhis ve Bank Asya hesaplarında artış gibi deliller bulunan 22 sivil şüpheli hakkında da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 

30 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Konya merkezli 30 ilde ise FETÖ'nün TSK'deki mensuplarına 'mahrem imamlık' yaptıkları iddiasıyla 63 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ/PDY mensubu askeri personel ve bu personele mahrem imamlık yaptıkları tespit edilen şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda belirlenen 63 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Konya merkezli 30 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlattı.

BURSA'DA DA GÖZALTI DALGASI

Bursa merkezli 15 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'mahrem askeri yapılanmasına' yönelik soruşturma kapsamında 26 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yerleştirilmiş FETÖ mensuplarının deşifre edilmesi çalışmalarında, bazı kişilerin, Bursa'daki büfe telefonlarından 'mahrem imamlar' tarafından ardışık ve periyodik arandıkları tespit edildi.

Bunun üzerine, 14'ü muvazzaf yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, teğmen ve astsubay olmak üzere 26 zanlı hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekiplerinin koordinesinde Bursa'nın yanı sıra Adana, Ankara, Balıkesir, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzurum, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla, Şanlıurfa, Yalova'da eş zamanlı operasyon başlatıldı.

ADIYAMAN MERKEZLİ OPERASON: 15 GÖZALTI

Öte yandan Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, haklarında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilere yönelik Adıyaman, Kahramanmaraş, Adana, İstanbul, Elazığ, Gümüşhane ve Mardin'de operasyon düzenlendi. Operasyonlarda FETÖ/PDY'nin askeri öğrenci sorumlusu ve mütevelli heyeti üyelerinin de bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı.

Aralarında KHK ile görevlerinden ihraç edilen eski kamu görevlilerinin de bulunduğu şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek, emniyete götürüldü.

İZMİR/KONYA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN