TTB'nin 'Beyaz Yürüyüş' heyeti Ankara'da: ​​​​​​​Toplumsal sağlık mücadelemizi yükselteceğiz

Türk Tabipler Birliği'nin, sağlık sisteminde yaşanan sorunlara karşı 23 Kasım'da başlattığı 'Beyaz Yürüyüş' Kocaeli, Bursa ve Eskişehir duraklarında polis engellenmeleri ile birlikte etkinlik düzenledikten sonra son durak olan Ankara'ya 'Beyaz Forum'u gerçekleştirmek için ulaştı.

Türk Tabipler Birliği'nin (TTB), pazartesi günü, İstanbul Kadıköy'den yola çıkarak 'Beyaz Yürüyüş' heyeti, Kocaeli, Bursa ve Eskişehir duraklarında açıklama yaptıktan sonra son durak olan Ankara'ya, Yılmaz Güney Sahnesi'nde 'Beyaz Forum'u gerçekleştirmek için ulaştı. Hekimlerin polis tarafından engellenmek istendiği anlarda çekilen görüntüleri paylaşıldı. Yürüyüşe karşı her uğradıkları şehirde çevik kuvvet barikatı oluşturulmuş ancak bir süre sonra slogan atılmaması şartıyla izin verilmişti.

Sağlık sisteminde yaşanan sorunlara çözüm bulunmasını, sağlıkta şiddete son verilmesini isteyen hekimler Sağlık Bakanlığı’nı çözüm için harekete geçmeye çağırıyor.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARI DEĞİL POLİTİKALAR ŞİDDET DOĞURUYOR'

Yürüyüş esnasında TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve birçok hekim açıklama yaptı.

Kocaeli'de Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, birçok hastane ve aile sağlığı merkezi önünde açıklama yapıp broşür dağıttılar.

kocaelihe.jpg

Bursa'da İl Sağlık Müdürlüğü ile birçok hastane ve yine aile sağlık merkezi önüne gittiler. Aynı zamanda Beyaz Yürüyüş heyeti koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden Hemşire Işıl Dalgın için çalıştığı hastane önünde saygı duruşunda bulundu.

bursa1aa.jpg

Eskişehir'de, heyet 'Varlığınız Sağlığımızdır' Anıtı'na uğradıktan sonra Şehir Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

sssaa.jpg

Tüm şehirlerden hekimler, heyete katılarak yola devam etti.

Ankara'da yürüyüşe, Tıp öğrencileri de katıldı.

fffv.jpg

“Beyaz Yürüyüş” kolunun Ankara’da engellenmeye çalışıldığı bilgisi TTB sosyal medya hesabından paylaşıldı. Bir süre sonra da hekimler polis engelinin aşıldığını ve yürüyüşe devam ettiklerini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN