Tüm işyerinde zorunlu oluyor! Hala yapmayanlar elini çabuk tutsun, Nisan ayı için tarih verildi

Tüm işyerinde zorunlu oluyor! Hala yapmayanlar elini çabuk tutsun, Nisan ayı için tarih verildi

Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanlığı iş yerlerini son dakika olarak uyardı. Tüm iş yerlerinde zorunlu hale geliyor. Hala yaptırmadıysanız elinizi çabuk tutun. Son tarihi belli oldu, büyük para cezası var. İşte detaylar haberimizde...

Hazine ve Maliye Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, bilanço esasına göre defter tutan mükellefler ile serbest meslek kazanç defteri tutan mükelleflere, iş yerinde kredi kartı okuyucusu (POS cihazı) bulundurma zorunluluğu getirilecek. Son tarih verildi, hala yaptırmadıysanız elinizi çabuk tutun. Büyük cezası var. İşte son dakika haberinin detayları...

SON DAKİKA OLARAK DUYURDULAR: TÜM İŞ YERLERİNDE ZORUNLU OLUYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulan bilgiye göre, mükellef işlemlerinin ve finansal hareketlerinin izlenmesi, vergiyi doğuran olayların tespit edilmesi ve kayıt dışılıkla mücadele amacıyla gerekli önlemlerin alınmasına yönelik yeni düzenlemeler geliyor.

Bunlardan biri ise tahsilat ve ödemelerin bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmesi belli şartlar altında zorunluluk taşırken banka ve kredi kartıyla yapılan alışverişlerde hacim gün geçtikçe artıyor. İşletmelerin büyük kısmı da tahsilatlarının önemli bölümünü kartlar aracılığıyla gerçekleştiriyor. Buna karşın hala sınırlı sayıda işletmelerde müşterilerin kartla ödeme talebine olumsuz cevap verildiği ve bu durumun mağduriyete yol açtığı belirtiliyor.

fdbdfbd-4.jpg

Bu doğrultuda Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı, geliştirilmesi ve katkıda bulunulması için kamuoyunun görüşüne açıldı. Açıklanan taslağa göre, Vergi Usul Kanunu uyarınca bilanço esasına göre defter tutan mükellefler ile serbest meslek kazanç defteri tutan mükelleflere, iş yerlerinde POS cihazı bulundurma zorunluluğu getirilmesi planlanıyor. Getirilmesi öngörülen yükümlülüğün başlangıç tarihi ise 1 Nisan 2023 olarak belirlendi.

NİSAN AYINDA UYGULAMAYA GEÇİLECEK

Düzenlemeye göre, mükelleflerin 1 Nisan'dan itibaren iş yerlerinde POS cihazı bulundurmaları gerekli. POS cihazı bulundurma zorunluluğunun ardından işe başlayanlar "başlangıç tarihi"nden, daha sonraki bir dönemde bu kapsama dahil olan tüccarlar "bilanço esasına göre defter tutmaya başladıkları zamandan" itibaren 1 ay içinde bu yükümlülüğü yerine getirmek zorunda olacak.

dfbfdbdf-16.jpg

Buna karşın mevcut düzenlemeler gereğince yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan EFT-POS özellikli cihazları kullanmak zorunda olanlar, ayrıca bir POS cihazı almayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN