Tüm yurt sağanağa teslim! 5 bölgede kuvvetli yağış uyarısı...

Tüm yurt sağanağa teslim! 5 bölgede kuvvetli yağış uyarısı...

Geçen haftalarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında tüm yurtta etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle düşüş yaşanıyor. Yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın hâkim olduğu havaya bir de Güneydoğu'dan gelen toz taşınımı eklendi. Tüm yurdun yağışlara teslim olacağı bugün hava sıcaklıklarının da yurt genelinde düşüş yaşaması bekleniyor. İşte yurt genelinde bölge bölge hava tahminleri...

Yurt genelinde bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yurdun pek çok kesiminde başlayan yağışlarla birlikte 2 ilâ 6 derece azalacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Trakya’da etkili olmaya başlayan yağışlar hava sıcaklığını yükseltirken, Batı Karadeniz’in iç kesimleriyle Doğu ve Orta Karadeniz’de de sağanakların etkili olması bekleniyor. Doğu Anadolu ve İç Anadolu’nun da kuvvetli yağışlara teslim olacağı öngörülüyor.

Güneydoğu bölgesinde ise toz taşınımının yaşanması bekleniyor.

TRAKYA'DA YAĞIŞLAR ETKİLİ OLDU

Yaklaşık iki gündür sıcakların etkili olduğu Trakya’da sabah saatlerinde başlayan yağış havanın da soğumasını beraberinde getirdi.

Bölgede hava sıcaklıklarının gece saatlerinde 12 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

KARADENİZ'DE SAĞANAK BEKLENİYOR

Parçalı bulutlu havanın etkili olduğu Karadeniz’de bugün öğleden sonra yağışların etkili olması bekleniyor.

Rize’nin iç kesimlerinde, Giresun, Trabzon, Artvin ve Bayburt’ta yağacak yağmurların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU'DA YEREL YAĞIŞLAR

Yer yer bulutlu havanın hâkim olacağı İç Anadolu’da yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültü sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor.

Başkent Ankara’da yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

AKDENİZ'DE YEREL YAĞIŞLAR

Bölgenin doğu ve iç kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültü sağanak vatandaşların hayatını olumsuz etkileyecek.

Ancak hava sıcaklıklarında önemli bir düşüş beklenmiyor.

EGE'DE YAĞIŞLAR SICAKLIKLARI DÜŞÜRMEYECEK

Yerel olmak üzere kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı Ege’de de hava sıcaklıklarında radikal bir düşüş beklenmiyor.

DOĞU ANADOLU'DA YEREL YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK

Parçalı ve çok bulutlu havanın hâkim olduğu Doğu Anadolu’da yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Yağışların kuzey ve batı kesimlerde hâkim olacağı öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU'DA TOZ TAŞINIMI

Yer yer çok bulutlu havanın hâkim olacağı Güneydoğu Anadolu’da günün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışla geçmesi bekleniyor.

Bölgede toz taşınımı da etkili olacak.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HARİTALİ HAVA TAHMİNİ

15 MAYIS 2022 (BUGÜN) HAVA TAHMİNİ

hava-1.png

16 MAYIS 2022 (YARIN) HAVA TAHMİNİ

hava-2.png

17 MAYIS 2022 HAVA TAHMİNİ

hava-3.png

18 MAYIS 2022 HAVA TAHMİNİ

hava-4.png

19 MAYIS 2022 HAVA TAHMİNİ

hava-5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN