Türkiye Adalet Akademisi 40 sürekli işçi başvuru şartları neler? TAA KPSS şartsız personel alacak

Türkiye Adalet Akademisi 40 sürekli işçi başvuru şartları neler? TAA KPSS şartsız personel alacak

Türkiye Adalet Akademisi (TAA) 40 sürekli işçi alımı yapacağını duyurmasının ardından başvuru şartları internette sorgulanmaya başlandı. KPSS şartı aranmayan kurumun bünyesinde istihdam edilmek üzere şoför, temizlik görevlisi ve bahçıvan alanlarında alım yapılacak. İşte detaylar…

Resmî Gazete’de yayımlanan ilana göre Türkiye Adalet Akademisi 40 işçi alımı yapacağını açıkladı. Paylaşılan duyuruda; Türkiye Adalet Akademisi işçi alımı başvuru şartları ve başvuruların nereye yapılacağı konusu paylaşıldı. KPSS şartı aranmayan kurumun ilanlarına dair gelişmeler karar.com’da…

TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ İŞ İLANLARINA BAŞVURULAR İŞKUR’DAN YAPILACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre; Türkiye Adalet Akademisi’ne 2 bahçıvan, 36 temizlik görevlisi ve 2 de şoför alımı yapılacak. KPSS şartının bulunmadığı söz konusu ilana ilkokul mezunları da başvuruda bulunabilecek. Şartları taşıyanlar, 02 Eylül 2019-06 Eylül 2019 tarihlerinde başvurularını İŞKUR Ankara İl Müdürlüğüne şahsi olarak ya da www.iskur.gov.tr adresinden yapabilecek. Yalnızca 2 şoför alımı KPSS puanı ile yapılacak. İşçiler de kura yöntemi ile belirlenecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Söz konusu kadrolara başvuruların ardından atananlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (D) bendi ve 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri kapsamındaki sürekli işçi olarak istihdam edilecek.

2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı aranan taleplerde, ön lisans mezunları için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’den P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Bu kadro ve pozisyonlardaki talepler Ankara ili düzeyinde karşılanacak olup, ilan tarihi itibarıyla Ankara’da ikamet edenlerin başvuruları kabul edilecektir.

Adayların Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli, iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamaları gerekmektedir.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’de başarılı olmak ya da Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 5’inci maddesinde belirtilen “işe göndermede öncelikli olanlar” işe yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.

Kuraya tabi asıl aday listesi; İŞKUR’un gönderdiği ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı liste esas alınmak suretiyle münhal kadronun dört katı; öncelik hakkına sahip olarak başvuranların listesi ise, bu kapsamda bulunanların tamamı esas alınmak suretiyle münhal kadronun dört katı olarak noter huzurunda kura ile belirlenecektir.

Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmaları gerekmektedir

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Kura çekimi 17 Eylül 2019 tarihinde saat 10.00’da Türkiye Adalet Akademisi Sosyal Tesisinde noter huzurunda asıl ve yedek aday belirleme şeklinde yapılacak.

Kura sonucu isimleri belirlenen asıl adaylar ile Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan üstünlüğüne göre isimleri belirlenen adaylar sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin meslekî bilgi ve becerilerden, yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacaktır. Ayrıca şoför pozisyonu için uygulama sınavı da yapılacaktır.

Sözlü ve uygulama sınavına girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve sözlü veya uygulama sınavına girmiş olsa bile aranan şartlara uygun olmayan adaylar yerine yedek adaylar çağırılacak olup bu sürece ilişkin tüm duyurular www.taa.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Bu duyurular tebliğ mahiyetinde olup ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü ve uygulama sınavına girmeye hak kazanan adayların Mülakata Çağırılacak Adaylardan İstenilecek Belgeler başlığı altında istenilen evrakları en geç 24/09/2019 tarihi mesai bitimine kadar Türkiye Adalet Akademisi İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bizzat elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumsuz olanlar ile kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi bir sebeple görevinden veya mesleğinden ihraç edilenlerin atamaları yapılmayacaktır.

Ataması yapılan kadro ve pozisyonlar için iki aylık deneme süresi uygulanacaktır. İş sözleşmesi Türkiye Adalet Akademisi tarafından deneme süresi içinde bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedilebilecektir.

KAMUYA AİT TÜM İLANLAR İÇİN TIKLAYIN

MAAŞLAR NE KADAR?

Atanma hakkı kazanan işçilere işe başlatıldığı yıl için günlük ücret;

Temizlik Görevlisi ve Peyzaj Bahçıvanı pozisyonunda istihdam edilecek işçilere 2019 yılı için günlük brüt 91,02 (doksan bir lira iki kuruş ),

Şoför (Yolcu Taşıma), pozisyonunda istihdam edilecek işçilere 2019 yılı için günlük brüt 106,84 (yüz altı lira seksen dört kuruş), her yılın ocak ve temmuz aylarında toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar bu ücretler % 4 zam yapılarak ödenir. 2020 yılı Ocak ayı ve sonrası işe başlamaları durumunda 2019 yılı için belirlenen günlük brüt ücrete % 4 zam yapılmak suretiyle günlük brüt ücret belirlenir. Ödenen aylık ücret asgari ücretin altında kaldığı takdirde ilgili mevzuat kurallarına göre asgari ücret oranında ödeme yapılır.

Ayrıca toplu iş sözleşmesine kadar brüt 5 (beş) Türk lirası yemek, 11.20 (on bir lira yirmi kuruş) Türk lirası yol ücreti ödenecektir.

MÜLAKATA ÇAĞRILACAKLARDAN İSTENİLEN BELGELER

Öğrenim Belgesi (Diploma, Ustalık, Kalfalık Belgesi), İş Talep Bilgi Formu (Fotoğraflı), Askerlik durum belgesi (terhis, tecil veya muaf olduğunu belirtir), Adli sicil kaydı, (Cumhuriyet Savcılığından veya e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden alınacak, adli sicil kaydı bulunanların adli sicil kaydı ile ilgili mahkeme kararı istenecektir)

ATANACAKLARDAN İSTENİLECEK BELGELER

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (Fotoğraflı, bilgisayar ile doldurulacak), Nüfus cüzdanı fotokopisi, Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu istenecektir.

19-08/29/alan.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN