Türkiye Raporu, eylül ayı anket sonucunu açıkladı

Türkiye Raporu, eylül ayı anket sonucunu açıkladı

Erken seçim tartışmalarının gündemde olduğu dönemde anket şirketleri çalışmalarına başladı. Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki yapılan son seçim anket sonuçlarını paylaştı.

Muhalefetin erken seçim çağrılarını yoğunlaştırdığı dönemde anket şirketleri de çalışmalarını art arda açıklamaya başladı. Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki de son seçim anketi sonuçlarını paylaştı.

Sözcü TV’de Alişer Delek’in canlı yayın konuğu olan Selçuki, eylül ayı anketini 7-13 Eylül tarihleri arasında, bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle Türkiye çapında bin 500 kişiyle yaptıklarını söyledi.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti’nin oy oranının yüzde 30’u geçemediğini belirten Selçuki “AK Parti’den giden oy, hâlâ öncelikli olarak kararsızlara gidiyor, henüz muhalefete yönelmiş değil” vurgusunu yaptı.

Ankete göre “Bu Pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunun, kararsızlar dağıtılmadan önceki sonucu şu şekilde:

DEVA Partisi yüzde 2.7, Diğer yüzde 2.2, Gelecek Partisi yüzde 1.9, Saadet Partisi yüzde 1.1.

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, anket sonucuna ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“AK Parti’den giden oy, hâlâ öncelikli olarak kararsızlara gidiyor, henüz muhalefete yönelmiş değil. İki taraf için de çıkartılacak bir ders var. İktidar oy kaybediyor ama muhalefet bu oyların adresi olamıyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN