Türkiye seferber olsun Sonat Emre kurtulsun

Türkiye seferber olsun Sonat Emre kurtulsun

Antalya’da yaşayan Sonat Emre Özcan’a dört yıl önce Akut Lenfoblastik Lösemi teşhisi konuldu. Ailesi yıllardır çalmadık kapı bırakmadı ancak uygun ilik bulunamadı. Evladının yaşama tutunabilmek için artık kritik sürece geldiğini söyleyen anne Sinem Güney Kuru, 82 milyona seslendi: Yalnızca 2-3 haftamız kaldı. Yüzde 100 uyumlu ilik bulunamazsa yarı uyumlu nakil için ameliyat olacak. Bu da yarı yarıya yaşam şansı anlamına geliyor.

Antalya’da, baş dönmesi ve halsizlik şikayetiyle gittiği hastanede losemi teşhisi konulan 14 yaşındaki Sonat Emre Özcan, 4 yıldır hastane koridorlarında uygun ilik bekliyor. Özcan’ın annesi Sinem Güney Kuru, oğlu için yüzde 100 uyumlu ilik bulunması gerektiğini söyledi. Ailede ve akrabaları arasında uygun donör bulunmadığını aktaran Kuru, Türkiye’nin her yerinde kampanyalar yapıldığını ancak şu ana kadar olumlu bir yanıt alamadıklarını ifade etti.

Bulunamadığı takdirde oğlunun yarı uyumlu nakile gireceğini ve bu durumun da yarı yarıya hayat şansı anlamı taşıdığını dile getiren Kuru, “Bu istediğimiz bir durum değil ama mecbur kalırsak uygulanacak. Zamanımız çok daraldı, 2 hafta kadar bir zamanımız kaldı. İnsanlar hızlı hareket ederse çok daha iyi olacak” dedi.

Kan testlerinin uzun sürdüğüne işaret eden Kuru, sadece kendi oğlu için değil, ilik nakli bekleyen tüm çocuklar için insanlara Türk Kızılayı’na gitmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Bir anne olarak en büyük acıyı yaşadığını anlatan Kuru, “Ne kadar çok kişi o kadar şans. Bu kadar insan örnek verdi ama hala bir sonuç alamadık. Çünkü genetik ikizini arıyoruz, yani aynı çocuktan birini daha arıyor gibiyiz. Zor bir durum. Ne kadar çok kişi o kadar fazla ihtimal. O yüzden herkesten zaman kaybetmeden kan bağışında bulunmalarını istiyorum” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN