Çavuşoğlu'ndan İsrail'e baskın tepkisi: Artık bu pervasızlığına 'dur' denmeli

Çavuşoğlu'ndan İsrail'e baskın tepkisi: Artık bu pervasızlığına 'dur' denmeli

Sık sık Mecsid-i Aksa'yı basan, bugün de Kubbetu's Sahra'ya saldırı düzenleyen İsrail'e sert tepki gösteren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "ABD'nin cesaretlendirmesiyle İsrail'in saldıganlığı arttı, artık İsrail'in pervasızlığına 'dur' demek gerekiyor, dünya tepki göstermeli" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin cesaretlendirmesiyle İsrail'in saldıganlığı arttı, artık İsrail'in pervasızlığına 'dur' demek gerekiyor, dünya tepki göstermeli" diyerek Sık sık Mecsid-i Aksa'yı basan, bugün de Kubbetu's Sahra'ya saldırı düzenleyen İsrail'e sert tepki gösterdi.

Çavuşoğlu şunları söyledi: 

"Artık İsrail'in bu pervasızlığına 'dur' demek gerekiyor. Kutsal mekanlarımıza bu kadar pervasızca saldırmalarını biz kabullenemeyiz ve tüm dünyanın buna tepki göstermesi gerekiyor. Maalesef bugün Amerika'nın da cesaretlendirmesi sonucu İsrail'in bu konulardaki saldırganlığı artmıştır. Tüm bunları konuşuyoruz, peşindeyiz. Kutsal ve milli davalarımızı bırakmayız."

FİLİSTİN YÖNETİMİNDEN ULUSLARARASI TOPLUM ÇAĞRI

Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail polisinin Kubbetu's Sahra’ya yönelik baskınını kınayarak, uluslararası toplumu Mescid-i Aksa'daki gerginliği sonlandırmak için harekete geçmeye çağırdı. 

Devlet Başkanlığının, Filistin resmi ajansı WAFA'da yayımlanan açıklamasında, "Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın gerginliği durdurmak için ilgili tüm taraflarla yoğun telefon görüşmesi yaptığı" belirtildi.

Açıklamada, Mescid-i Aksa'daki gerginliğin sona ermesi için uluslararası topluma acilen harekete geçme çağrısı yapıldı.

İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin, Mescid-i Aksa'nın kutsiyetini ihlal ettiğine dikkat çekilen açıklamada, söz konusu ihlallerin Müslümanları provoke ederek gerginliğin tırmanmasına yol açtığı kaydedildi. 

NE OLMUŞTU?

Kubbetu's Sahra’ya baskın düzenleyen İsrail polisi, Mescid-i Aksa’nın imamlarına ve görevlilerine saldırdı, Harem-i Şerif’in tüm kapılarını kapatmıştı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Firas Dibs basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İsrail polislerinin, Mescid-i Aksa’nın içindeki Kubbetu’s Sahraya baskın düzenleyerek, Harem-i Şerif’in imamlarına, görevlilerine ve ibadet için içeride bulunanlara saldırdığını belirtmişti.

Dibs, Kudüs Şeriat Mahkemesi Başkanı ve Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkadısı Şeyh Vasıf el-Bekri ile Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani’nin de İsrail polisi tarafından darbedildiğini kaydederek, Mescid-i Aksa’da gerilimin tırmandığını belirtmişti.

Mescid-i Aksa için acil harekete geçilmesi çağrısı yapan Dibs, Mescid-i Aksa’nın tüm kapılarının kapatıldığını söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN