Türkiye'den Sri Lanka'daki eş zamanlı terör saldırılarına peş peşe tepki

Türkiye'den Sri Lanka'daki eş zamanlı terör saldırılarına peş peşe tepki

Türkiye'den Sri Lanka'daki eş zamanlı terör saldırılarına peş peşe tepkiler geldi. Kilise ve otelleri hedef alan saldırılarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sri Lanka'daki terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır" ifadelerini kullanırken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Motivasyonu ne olursa olsun Christchurch’teki hain saldırıyla Sri Lanka'daki aynı: korkak, barbar ve acımasız" dedi.

Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da Paskalya ayinlerinin düzenlendiği üç kilise ile başkent Colombo'da beş yıldızlı üç otele peş peşe bombalı saldırılar düzenlendi. Saldırılarda en 160 kişi hayatını kaybetti, 500'den fazla yaralı var. Eş zamanlı gerçekleşen terör saldırısının ardından Türkiye'den de peş peşe tepki açıklamaları geldi. 

Kilise ve otelleri hedef alan saldırılarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sri Lanka'daki terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. "Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır" ifadelerini kullanırken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Motivasyonu ne olursa olsun Christchurch’teki hain saldırıyla Sri Lanka'daki aynı: korkak, barbar ve acımasız" dedi. 

İşte Türkiye'den gelen tepkiler: 

ERDOĞAN: TÜM İNSANLIĞA KARŞI YAPILMIŞTIR

Sri Lanka'da kilise ve otelleri hedef alan terör saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Sri Lanka'daki terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır" dedi.

Twitter üzerinden eş zamanlı gerçekleşen terör saldırınını kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'na denk getirilen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tüm #SriLanka halkına şahsım ve Milletim adına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum."

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sri Lanka'daki terör saldırısının terörün her türüyle kararlı bir mücadelenin gereğini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

"EN SERT BİÇİMDE LANETLİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sri Lanka'daki terör saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklamada yaptı. Paskalya ayinleri sırasında meydana gelen terör saldırılarında çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını derin bir üzüntüyle öğrendiğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dini mabetlerde de gerçekleştirilen insanlık dışı bu saldırıyı nefretle kınıyorum ve en sert biçimde lanetliyorum. Bu barbarca saldırı, terörün her türüyle kararlı bir mücadelenin gereğini bir kez daha ortaya koymuştur. İnsanlığın ve küresel barışın ortak düşmanı olan teröre karşı Sri Lanka ile dayanışma içinde olacağımızı ifade ediyorum. Bu menfur hadiseden dolayı Sri Lanka halkına ülkem ve şahsım adına taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyorum."

ÇAVUŞOĞLU: KORKAK, BARBAR VE ACIMASIZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sri Lanka'da kilise ve otellere yapılan terör saldırılarını lanetledi.

Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Sri Lanka'da Paskalya Bayramı sırasında kilise ve otellerdeki masum insanları hedef alan terör saldırılarını lanetliyorum. Motivasyonu ne olursa olsun Christchurch’teki hain saldırıyla Sri Lanka’daki aynı: korkak, barbar ve acımasız. Terörün dini, milleti, coğrafyası yok. Sri Lanka halkına başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

OKTAY: TERÖRÜN DİNİ, DİLİ, MİLLETİ OLMAZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sri Lanka'da kilise ve otellere yapılan terör saldırılarını kınadı. 

Oktay, Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda, "Terörün dini, dili, milleti olmaz. Dünyanın neresinde olursa olsun, masum insanları katleden kanlı elleri lanetliyorum. Sri Lanka'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyorum." ifadelerine yer verdi.

KALIN: TERÖRÜN HER TÜRÜNÜ REDDEDİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sri Lanka'da kilise ve otellere yapılan terör saldırılarını lanetledi. Kalın, Twitter'daki hesabından, Sri Lanka'da meydana gelen terör saldırılarına ilişkin paylaşımda bulundu. 

Sri Lanka’da kilise ve otellere yapılan terör saldırısını lanetlediğini belirten Kalın, "Hayatını kaybedenlere taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Faili, kaynağı ve ideolojisi ne olursa olsun terörün her türünü reddediyoruz." ifadelerini kullandı. 

         

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN