Türkiye'nin İdlib için ABD'den Patriot istediği öne sürüldü

Türkiye'nin İdlib için ABD'den Patriot istediği öne sürüldü

Türkiye'nin İdlib sınırına konuşlandırmak üzere ABD'den iki adet Patriot hava savunma sistemleri bataryası istediği ileri sürüldü.

Türkiye'nin, hava sahasının İdlib'de Suriye ordusunu vurabilmek için ABD'den iki Patriot bataryası talep ettiği öne sürüldü. İddiaya göre bu talep, geçtiğimiz hafta Ankara'yı ziyaret eden Suriye özel temsilcisi James Jeffrey'ye iletildi.

Bloomberg haber ajansına Ankara'da konuşan üst düzey bir Türk yetkili, talebin ABD'nin geçtiğimiz hafta Ankara'yı ziyaret eden Suriye özel temsilcisi James Jeffrey'ye iletildiğini söyledi.

"HATAY'A KONUŞLANDIRILIRSA F-16'LAR VURABİLİR"

Yetkiliye göre Ankara, Patriotları güney sınırına konuşlandırarak, gelecekte Rusya destekli Suriye ordusunun olası saldırılarına karşı koruma sağlamayı hedefliyor. Yetkili, Patriotların Hatay'a konuşlandırılması sayesinde, Ankara’nın F-16 uçaklarını kullanarak İdlib'de Suriye ordusuna bağlı güçleri vurabileceğini savundu.

İsmi açıklanmayan yetkili bu talebin geçtiğimiz hafta James Jeffrey’ye iletildiğini ancak ABD’nin henüz bir yanıt vermediğini söyledi. ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği ise Bloomberg’ün sorularını yanıtsız bıraktı.

S-400'LERE RAĞMEN KABUL GÖRÜR MÜ?

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasına tepki gösteren ABD'nin, Patriot talebine ne yanıt vereceği merak konusu. Bloomberg'e konuşan yetkiliyse, Türkiye'nin zor zamandaki bir NATO mütetfiki olarak böyle bir talepte bulunduğunu, karşılığında bir ödün vermek zorunda olmadığını söyledi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN