Türkiye'yi sallayan 7.7'lik deprem çevre ülkeleri de etkiledi: Bölge halkı sokaklarda

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem çevre illerin yanı sıra bölgedeki birçok ülkeyi de etkiledi. Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün, İsrail ve Mısır'da da hissedilen deprem nedeniyle bölge halkı evlerini terk etti. İlk belirlemelere göre Suriye'de depremde en az yüzlerce kişi öldü.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk depremin ardından, en büyüğü 6,6 olmak üzere çok sayıda artçı sarsıntı da kayda geçti.

Çevre illerde de yıkıma sebep olan deprem Türkiye'nin birçok ilinin yanı sıra; Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.

BÖLGE HALKI EVLERİNİ TERK ETTİ

Suriye'nin Halep ve Hama şehirlerinde çöken binaların olduğu, başkent Şam'dakilerin sokaklara çıktığı bilgisi paylaşıldı.

Suriye devlet medyasında yer alan haberlerde, Halep, Hama, Lazkiye şehrinde yıkılan binalar olduğu kaydedildi.

Suriye'nin çeşitli bölgelerinde en az 574 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi yaralandı.

Deprem, Suriye'nin başkenti Şam'da da şiddetli şekilde hissedildi.

Depremin ardından çok sayıda kişi evlerini terk ederek sokağa çıktı.

s1.jpg

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta da sarsıntıyı hissedenler evlerini terk etti.

Irak'ın başkenti Bağdat ve Diyala'da da hissedilen deprem sebebiyle insanlar can güvenliği endişesiyle evlerinden çıktı.

Mısır'ın başkenti Kahire ve çevresinde hissedilen deprem yaklaşık 30 saniye kadar sürerken halk arasında büyük endişe yarattı.

4. SEVİYE ALARM KONULDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depreme ilişkin TRT Haber'e açıklama yaptı.

Depremden etkilenen illerin Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa olduğunu açıklayan Soylu, şunları söyledi:

"Birçok yerden ihbar geliyor. Arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. İlk işimiz arama kurtarmayı yapmak. Ekipler teyakkuz halinde, 4. seviye alarm verildi. Uluslararası yardım da içermektedir.

Bazı yerlerde ciddi trafik sıkışıklıkları söz konusu. Ambulans arama kurtarma ekiplerine yol açabilmemiz için vatandaşların bulunduğu yerlerde araçları hareket ettirmemeleri önem taşımaktadır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN