Türkkan'dan geçiş ücreti tepkisi: Neden dolar üzerinden hesaplanıyor?

Türkkan'dan geçiş ücreti tepkisi: Neden dolar üzerinden hesaplanıyor?

İYİ Parti Milletvekili Türkkan, düzenlediği basın açıklamasında İzmir-İstanbul arasında geçiş ücretlerine tepki gösterdi. Türkkan otoyol geçiş ücretinin dolar üzerinden hesaplandığını belirtti ve "Millet özel uçakla gitse bu kadar para ödemez bu mesafeye" dedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan basın açıklaması yaptı. Meclis'te açıklama yapan Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Zirvesi'ndeki ABD Başkanı Biden ile görüşmesine ilişkin konuştu.

Kritik görüşmede ABD'nin 'Ermeni soykırımı' kararının da ele alınmasının beklendiğini dile getiren Türkkan, "Toplantı öncesi 'gündeme getireceğim' diyen Sayın Erdoğan'a görüşmeden sonra bu konu soruldu. Peki Sayın Cumhurbaşkanı ne dedi? 'Hamdolsun, hiç gündeme gelmedi' O zaman yaptığı açıklamada Biden’ı eleştirerek 'Acı olaylarla ilgili mesnetsiz, haksız, hakikatlere aykırı ifadeler kullanmıştır' diyen, Zirveye gitmeden hemen önce 'Böyle bir yaklaşımın içerisine girilmesi bizi rahatsız etmiştir, üzmüştür. Tabii bunu hatırlatmadan geçmek mümkün değildir' diyen Sayın Erdoğan, konuyla ilgili gazetecilerin sorduğu soruya 'Hamdolsun, hiç gündeme gelmedi' cevabını verdi.

Millet ondan ABD Başkanı’na “Eyy Biden” demesini beklerken, tepkisini yüzüne karşı vermesini beklerken o ne yaptı? Bu konu gündeme gelmediği için hamdetti, yani şükretti. Bir gün önce 24 Nisan'ın hesabını soracağını anlatıyor. Bir gün sonra gündeme bile gelmediğine hamdediyor" dedi.

'MERKEZ BANKASI REZERVİ' TEPKİSİ

Erdoğan'ın Brüksel'e hareket etmeden önce yaptığı açıklamada 'Merkez Bankası’nın döviz rezervinin 100 milyar dolar' olduğunu söylemesine de değinen Türkkan, "Sayın Erdoğan’a göre Merkez Bankası rezervleri düştüğü için zil takıp oynayanlar varmış. Niye sevinsin millet üzülüyor elem içerisinde. Başbakanlığı döneminde rezervler 135 milyar dolara kadar çıkmış. Bu tırmanışı devam ettirecekmiş.

Öncelikle Sayın Erdoğan doğru söylüyor. Tırmanış var. Rezervler eksi 46 milyar dolardan eksi 56 milyar dolara tırmandı. Sayın Erdoğan Başbakanlığı döneminde rezervlerin 135 milyar dolara çıktığını söyledi. Ama Başbakanlık kurumunu lağvedip bu ucube sisteme geçtiğimizde Merkez Bankası’nın 128 Milyar dolarını kimin hortumladığını hala söylemedi.

'TÜRKİYE'Yİ FAİZ LOBİLERİNİN ELİNE DÜŞÜRDÜNÜZ'

128 Milyar dolarla hangi yandaş ve batık şirketlerin kurtarıldığını söylemedi. Söylesene Sayın Erdoğan. Geçen sonbaharda dövizimiz olmadığı için Kovid-19 aşısını bırak, grip aşısı bile ithal edemediğimizi söylesene. Üretim yerine tüketim ekonomisi yaratıp, sebze – meyve ve eti bile ithal ettiğimizi, kasada para olmadığı için swap peşinde koştuğumuzu söylesene. Bir aylık vadelerle Türkiye’yi adeta Galata tefecilerinin eline düşmüş gibi faiz lobilerinin eline düşürdüğünüzü söylesene" ifadelerini kullandı.

'GEÇİŞ ÜCRETİ NEDEN DOLAR ÜZERİNDEN HESAPLANIYOR?'

Otoyol ve köprü geçiş ücretleri hakkında konuşan Türkkan, "Yerli ve milli olmakla övünenlere sormak istiyorum; Kendi ülkemizde İstanbul-İzmir arası geçiş ücreti neden dolar üzerinden hesaplanıyor?" dedi.

İzmir-İstanbul ulaşımının 50 Dolar yani 425 TL olduğunu söyleyen Türkkan, gidiş dönüşün ise 850 lira olduğunu belirterek "Millet özel uçakla gitse bu kadar para ödemez bu mesafeye. Ben o yolu kullanmıyorum diyen vatandaşlarımız da bilsinler ki; siz kullanmasanız bile ödediğiniz vergilerle geçmeyen aracın ücretini de ödüyorsunuz. Yani Kars’taki Ahmet Amca da Konya’daki Halil Dayı da görmedikleri ve geçmedikleri köprü ve yola 850 lira ödüyorlar. Pandemide esnafa verilen sözde kira yardımı 500 lira. O esnafın vergiler yoluyla geçmediği köprü ve yola ödediği para 850 lira. Boşa demiyoruz. Bunlar Milletin değil, beşli çetenin iktidarı" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN