'Türkücü Mahmut Tuncer ders kitabına girdi' iddiası: Mantık sizi B'ye halay her yere götürür

'Türkücü Mahmut Tuncer ders kitabına girdi' iddiası: Mantık sizi B'ye halay her yere götürür

İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bahadır Erdem, ders kitabında türkücü Mahmut Tuncer'e yer verildiğini iddia etti. Tuncer'in tam sayfa fotoğrafının bulunduğu kitapta "Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Halay ise her yere" notu yer aldı. Günay Yayınları tarafından basılan kitabın, MEB'e ait olmadığı belirtildi.

İstanbul Üniversitesi'den Hukukçu Prof. Dr. Bahadır Erdem, ders kitabında türkücü Mahmut Tuncer'e yer verildiğini ileri sürdü. Tuncer'in tam sayfa fotoğrafının bulunduğu kitapta "Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Halay ise her yere" notu yer aldı.

Prof. Dr. Erdem, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Çocukların eğitim kitabında boyle saçma sapan şey olmaz… Gerçek değildir, Zaytung’tur dedim ama maalesef gerçekmiş…” ifadelerini kullandı.

19-09/16/30.jpg

Tuncer'in tam sayfa fotoğrafının bulunduğu kitapta, "Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Halay ise her yere" notu yer aldı.

19-09/16/31.jpg

Erdem'e cevap veren MEB'de Türkçe öğretmeni olan Levent Beder ise "MEB test kitabı kullanılmasını önermiyor. Bu bildiğiniz herhangi bir öğretmenimiz tarafından hazırlanmış test kitabı. Bizim okul kitaplarımızda böyle bir şey yok" dedi.

GÜNAY YAYINLARI'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan söz konusu kitabın Günay Yayınları tarafından basıldığı ortaya çıktı.

Birgün'ün haberine göre, konuya ilişkin açıklama yapan Günay Yayınları, kitabın Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olmadığını söyledi. Açıklamada, "Esprili olduğu için böyle bir görsel kullandık. Baskısı kaldırıldı. Yeni baskıda kullanmadık" ifadelerine yer verildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN