YKS maratonu başladı

YKS maratonu başladı

YKS'nın birinci oturumu başladı. 2 milyon 515 bin 91 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi, 135 dakika sürecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15'te başladı.

2 milyon 515 bin 91 adayın başvurduğu YKS'nin birinci oturumu TYT, 81 il ile KKTC Lefkoşa Sınav Merkezi dahil 8 bin 35 binada, 137 bin 803 salonda uygulanacak. Sınavda 371 bin 522 kişi görev alacak. 

TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde 20, temel matematik testinde 40, fen bilimleri testinde 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek. Adaylara 135 dakika süre verilecek. 

19-06/15/ana-manset-1560587720.jpg

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde sınava girecek adaylar, kapıdaki güvenlik görevlileri tarafından yapılan kimlik ve arama kontrolünden geçerek içeri alındı. 

19-06/15/ana-manset-1560587664.jpg

OKUL KAPILARINDA HEYECANLI BEKLEYİŞ

Çocuklarıyla kucaklaşıp sınava uğurlayan aileler için de dışarıda heyecanlı bekleyiş başladı. Kampüs önünde bekleyen bazı velilerin çocukları için dua ettikleri ve Kur'an-ı Kerim okudukları görüldü. 

Bazı öğrenciler sınava son anda yetişirken, 15 dakika kuralı uygulandığından dolayı saat 10.00'dan sonra sınava gelenler içeri alınmadı. Bu nedenle bazı adaylar zamanında yetişebilmek için sınav yerine koşarak geldi. Veliler de öğrencilere "Koş koş" diyerek destek tezahüratlarında bulundu. Sınava geç kalan adaylar büyük stres ve üzüntü yaşarken vatandaşların çocukları teselli etmeye çalıştıkları görüldü.

19-06/15/ana-manset-1560587681.jpg

Üniversite sınavına giren Mehmet Berkay Küçükkahraman, küçüklüğünden beri yabancı dile karşı ilgisi olduğu için üniversitede yabancı dil eğitimi almak istediğini, sınava düzenli şekilde çalıştığını, sınav yerine gelene denk rahat olduğunu fakat son dakikalar biraz heyecanlı olduğunu söyledi. 

19-06/15/ana-manset-1560587699.jpg

KİMLİK KARTINI UNUTTU, SINAVA GİREMEDİ

Velilerden Bayram Karapelit, kızının çok çalıştığını, sınavı başarı ile geçip hayallerini yaşamasını istediğini söyledi. Kızı Hilal Karapelit ise sağlık meslek lisesinde eğitim gördüğünü, bu yüzden hem staj hem de derslerden dolayı çok yoğun bir yıl geçirdiğini, sınava çok çalıştığını, üniversitede hemşirelik okumak istediğini dile getirdi.

Sınava kimlik kartını kaybettiği için giremeyen bir üniversite adayı annesinde bulunan ehliyeti ile şansını tekrar denedi fakat kurallar gereği görevliler tarafından içeri alınmadı. Aday üniversite sınavına dördüncü girişi olduğunu bu sebeple çok fazla üzülmediği söyledi. 

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN