Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri | Ücretli öğretmenlik başvurusu nereye ve nasıl yapılır?

Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri | Ücretli öğretmenlik başvurusu nereye ve nasıl yapılır?

29 Ağustos Perşembe gününden itibaren başlayan ücretli öğretmenlik başvurularının nereye ve nasıl yapılacağı konusu, adaylar tarafından sorgulanıyor. İl ya da ilçe Millî Eğitim Müdürlüklerinin internet adreslerinden yapılan duyuru ile ücretli öğretmenlik başvuru işlemleri gerçekleştiriliyor. İşte o bilgiler…

 

MEB’de sözleşmeli olarak istihdam edilmek isteyen ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için alınacak ücretli öğretmenlik başvuruları başladı. Söz konusu başvuruların ne zaman sona ereceği konusu adaylar tarafından sorgulanıyor. İşte ücretli öğretmenlik başvurularının nasıl yapılacağına dair detaylar…

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK

Ücretli öğretmenlik başvuruları e Devlet sistemi üzerinden gerçekleşecek. Bu nedenle adayların öncelikle e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra e-Devlet üzerindeki "Ücretli öğretmenlik başvuru sisteminden" iki aşamada başvuru yapacaktır. İlk aşamada başvuru formunu dolduracak ikinci aşamada ise tercihlerini yapacak. Ücretli öğretmenlik başvuruları 6 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek.

19-09/03/cretli-ogretmen.jpg

GEREKEN BELGELER

Varsa Formasyon fotokopisi, diploma fotokopisi, Adli Sicil Kaydı, Kimlik fotokopisi, varsa KPSS sonuç belgesi, varsa Diğer Sertifikalar isteniyor. 2 senelik önlisans mezunları ile üniversitelerin 3. ve 4. Sınıf öğrencileri öğrenim belgeleri ile ihtiyaç duyulan branş olduğu hâllerde başvuru yapabilmektedirler.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı kurumlarda görev alan ve değişik nedenlerle geçici olarak görevden ayrılan öğretmenlerden boş kalan eğitim kurumları ile norm kadrosu bulunup öğretmen ataması yapılamadığından ötürü boş bulunan eğitim kurumlarına MEB Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek ders Saatlerine İlişkin Kararın ilgili maddelerine göre 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için ek ders ücreti karşılığı Ücretli Öğretmen görevlendirmesi yapılacak.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN