Ücretli öğretmenlik maaşları ne kadar? 2020 ücretli öğretmen zammı ne zaman olacak?

Ücretli öğretmenlik maaşları ne kadar? 2020 ücretli öğretmen zammı ne zaman olacak?

Ücretli öğretmenlik maaşları ve 2020 ücretli öğretmen zammı merak ediliyor. Ek derslerle gelir elde eden öğretmenlerin ücretli öğretmenlik ile ne kadar maaş alabileceği ve ek derslere zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili MEB açıklamasına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ücretli öğretmenlik maaşları ve 2020 yılında yapılacak olan zam miktarı merak ediliyor. Ücretli öğretmenlerin girdiği ders saatine göre aldıkları ücret değişiyor. Peki ortalama rakamlar nedir? Ek ders ücretleri ve zam yapılması ile ilgili MEB'den gelen açıklama haberimizde...

2019 - 2020 ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MAAŞI

Ücretli öğretmenlerin maaşı girdikleri ders saatine göre değişir. Bir ücretli öğretmen ayda ortalama 120 ders saati derse girmektedir. Öte yandan ücretli öğretmenler tatillerde ek ders ücreti alamaz. Ayrıca yarıyıl tatilinde de maaş alamaz.

Normal bir ayda ücretli öğretmenin toplam girdiği ders saati sayısını aylık olarak kabul edersek alacağı maaş:

- 1880 TL maaş alacaktır. (16 TL Ders saati ücretidir fakat belli bir ders saati sonrası AGİ(Asgari Geçim İndirimi Hesaba katıldığı için ders saati ücreti artmaktadır.)

- Yatırılacak sigorta pirim gün sayısı: 16 Gündür. Ücretli öğretmenlikte sigorta 30 gün olarak yatırılmamaktadır. 120 saat/ 8'e bölünmektedir. (Toplam ders saati günlük çalışma saatine bölünmektedir).

2019 ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR?

İlk 100 günlük eylem planının yüzde 98 oranında gerçekleştirilmesiyle beraber ikinci eylem planına geçildi ve; "Ek Ders ücreti karşılığında görevlendirilenlerin ek ders ücretleri %100 (iki kat) arttırılacak" maddesi eklendi.

Bununla beraber ücretli öğretmenler büyük heyecan yaşadı. Kadrolu öğretmen ile aynı işi yapan, çoğu zaman daha fazla verilmesi talep edilen ücretli öğretmenlik maaşlarının ne kadar olduğu sorgulanıyor.

Eylem planına göre vaat edildiği gibi ek ders ücreti 2 kat artırılırsa yeni dönemde ayda 120 saat derse giren ve bekar olan bir öğretmen aylık 3000 TL'nin üzerinde maaş alabilir.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK ZAMMI NE ZAMAN?

Ücretli öğretmenlik maaş zammına ilişkin eğitimcilerin ücretli öğretmen maaşına zam bekleyişi sürüyor. Konuya ilişkin söylentiler dolaşması ve net bir bilgi bulunmaması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bakan düzeyinde bir açıklama geldi. Peki bakanlık açıklaması neleri içeriyordu? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklama;

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konu ile ilgili şu şekilde konuştu:

 "Ücretli öğretmenlerimizle ilgili iki aşamalı bir çalışma yürütüldüğünü, ders ücretlerindeki düzenlemelerin ekonomideki gelişmelere bağlı olarak yapılacağını belirtmiştir."

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU TARİHLERİ

Ücretli öğretmenlik başvuruları 29 Ağustos tarihinde başladı ve 6 Eylül 2019 tarihinde (yarın) sona erecek. Başvurular 6 Eylül 2019 tarihinde değerlendirmeye alınacağından dolayı bu tarihten itibaren yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

PTT'den ya da internet üzerinden mobil bankacılık, mobil imza gibi yöntemlerle de alınabilen e devlet şifresiyle vatandaşlar sisteme giriş yaptıktan sonra karşılarına çıkan ekrana 'ücretli öğretmenlik' terimini yazarak arama gerçekleştirecek.

Adaylar açılan sayfada 'Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu' başlığına tıklayarak, başvuru formunda yer alan bilgilerini teyit ederek ileri butonuna tıklayacak. Tercih aşamasında ise mezun olunan okul kapsamında birden fazla mezuniyet bilgisi tercih edilebilecek.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN