Uludağ'da sömestir bereketi

Uludağ'da sömestir bereketi

Türkiye'nin gözde kış turizm mekanlarından Uludağ'da yarıyıl bereketi yaşanıyor. Tatilin ilk günüyle beraber özellikle otel bölgesi doldu, taştı. Dün karne heyecanı yaşayan öğrenciler, bugün bol bol selfie çektirdi.

Bursa Uludağ, okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından tatilcilerin akınına uğradı. Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, ''oteller bölgesi''nde kar kalınlığı 1 metre 90 santimetre olarak ölçüldü.

17-01/21/30-1484997120.JPG

Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 2, en yüksek 3 derece olduğu Uludağ'da, hafta sonu hava açık ve kar yağışı beklenmiyor.

17-01/21/31.JPG

Bu arada, 8 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip Uludağ'daki konaklama tesisleri, okulların sömestir tatiline girmesiyle tamamen doldu. Hafta sonu dolayısıyla günübirlikçilerin de ilgi gösterdiği Uludağ'da kayak pistlerinde yoğunluk yaşanıyor. Uludağ'a yabancı turistlerin de ilgisi sürüyor. Öğrencilerden Bülent Sınır, her sene yarıyıl tatilini geçirmek için ailesiyle Ankara'dan Uludağ'a geldiğini söyledi. Sınır, "Okul yorgunluğunu burasının güzel manzarasına bakarak ve Uludağ'ın bol oksijenli havasını ciğerlerimize çekerek atmaya çalışıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

BURSA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN