Üniversite yakınında taciz ve gasp

Üniversite yakınında taciz ve gasp

Üniversitenin yanı başındaki durakta bekleyen kadın saldırıya maruz kaldı. Öğrencilerin müdahalesiyle kurtulan kadın tedavi altına alınırken yeterli güvenlik önleminin alınması için çağrı yapıldı.

Koç Üniversitesi'nin yanı başındaki durakta bekleyen bir kadın saldırıya maruz kaldı. Durumu fark eden öğrencilerin müdahalesiyle yaralanan kadın kurtarıldı.

Dün akşam 8.30 sıralarında yaşanan olay Batı Kampüsü'nde gerçekleşti. Kampüs girişindeki durakta servis bekleyen bir kadın saldırıya maruz kalarak gözünden bıçaklandı.

Diğer öğrencilerin saldırıyı görüp müdahale etmesinin ardından saldırganlar kaçarken yaralı kadın çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kadının tedavi altına alınmasının ardından bir saldırganı teşhis ettiği ve yakalandığı bildirildi.

Yaşanan olayı duyuran Koç Üniversitesi Kadın Dayanışma Kulübü saldırının yaşandığı alanda ışıklandırma ve güvenlik olmadığına dikkat çekerek yetkililerden gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Koç Üniversitesi Kadın Dayanışma Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dayanışmamız sayesinde faillerden birisi yakalandı, saldırıya uğrayan kadın arkadaşımız faili teşhis etti.
Kadınları korumayan, failleri aklayan devlete karşı kampüslerde, sokaklarda bir araya gelerek tacize saldırıya geçit vermeyeceğiz. Dayanışmayı büyüteceğiz, hesap soracağız!

Saldırının gerçekleştiği yerde nöbetteydik. Okulumuzun etrafında bir kadın, bir grup saldırgan tarafından saldırıya uğradı. Güvenlik önlemleri yetersiz, acilen önlemler alınmalı!

Mağdur kadın arkadaşın tedavisinin ardından güvenli bir şekilde kaldığı yere götürüleceğinden emin olduktan sonra hastaneden ayrılıyoruz. Bundan sonra da hukuki sürecin takipçisi olacağız. Herkesi dayanışmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz!

Yaşasın kadın dayanışması!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN