Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Kayıt evrakları neler?

Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Kayıt evrakları neler?

Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Kayıt evrakları neler? 2019-2020 eğitim öğretim döneminde bir yükseköğretim programında eğitim görecek olan yüzbinlerce öğrencinin gündeminde Üniversite kayıtları var. YKS tercih yerleştirme sonuçları açıklanmıştı. Peki Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Kayıt evrakları neler?

Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Kayıt evrakları neler? YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversite adayları bir taraftan üniversite kayıt tarihlerini bekliyor, bundan dolayı üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Kayıt evrakları neler? merak ediyor ve internetten araştırıyor. Üniversite kayıtları ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Tüm gözler ÖSYM'de... YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yüzbinlerce üniversite adayı tercih işlemlerini gerçekleştirdi. Yerleştirme sonuçlarının açıklanması için ÖSYM'den açıklama bekleniyor. Yerleştirme sonuçlarının ardından sırada üniversite kayıtları var. Bir üniversiteye yerleştirilen adaylar sonrasında Üniversite kayıtları için harekete geçecek. Peki Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Kayıt evrakları neler?

18-08/25/22.jpg

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?


YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta yapılacak.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecekler. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacak.

Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri hâlinde asıl kayıtları yapılacak.

Belirtilen tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN