Üniversite kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak? Üniversite kayıtları için gerekli belgeler

Üniversite kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak? Üniversite kayıtları için gerekli belgeler

Üniversite kayıtlarının ne zaman ve nasıl yapılacağı, YKS yerleştirme sonucunda yerleşen adaylar tarafından merak ediliyor. Herhangi bir üniversite programına yerleşen adaylar, üniversite kayıtları için gerekli belgeleri de sorguluyor. Tüm bu aradıklarınız ise karar.com’da yer alıyor…

Üniversitelere geçişte YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yazdıkları bölüm ve üniversitelerden birine yerleşen adaylar, ‘Üniversite kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak?’ sorusuna yanıt arıyor. Üniversite kayıtları için gerekli belgeler ise haberimizde…

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapan ve tercih sonuçlarının ardından herhangi bir eğitim programına yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapacak. Elektronik kayıtlar da 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında alınacak. Kayıt hakkı elde eden adayların, kayıt için gereken belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içinde ilgili üniversitelere başvuruda bulunmaları gerekiyor.

19-08/08/niveersite-kayitlarijpgg.jpg

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Öğrencilerin mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da onaylı örneği veya yeni tarihli mezuniyet belgesi, 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf, aday ek puandan faydalanarak yerleştirilmiş fakat alanı diplomasında ya da mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.), kayıttan evvel belirlenip üniversite tarafından paylaşılacak diğer belgelerin aslı ya da üniversite onaylı suretleri, katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile alakalı belge istenir.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN