Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde açılış tarihi belli oldu

Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde açılış tarihi belli oldu

YKS yerleştirme sonuçlarının tamamlanmasıyla birlikte kayıt işlemlerini gerçekleştiren öğrenci ve veliler, üniversitelerin ne zaman açılacağı konusunu internetten sorguluyor. Bunun yanında ilköğretim ve orta öğretim kurumları, 9 Eylül’de açılıyor. İşte 2019 yılında üniversitelerin açılış tarihi…

 

Eylül ayıyla birlikte yüzbinlerce öğrenci ders başı yapacak. 2019-2020 eğitim öğretim dönemi için hazırlıklarını sürdüren üniversite öğrencileri de üniversitelerin ne zaman açılacağını merak ediyor. Bulundukları kentte veya şehir dışında eğitimini sürdürecek öğrenciler için üniversite açılış tarihleri karar.com’da…

2019-2020 YILINDA ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversite eğitimleri, 2019’da Millî Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okulların da açılacağı 9 Eylül tarihinde başlayacak. Ancak bu tarihler, üniversite ve fakültelere göre farklı günlerde olacak. Konuyla alakalı en net bilgi, üniversite ve fakültelerin internet sitelerinde bulunan akademik takvimler aracılığıyla öğrenilebiliyor.

19-09/06/niversite.jpg

OKULLARDA EĞİTİM VE TATİL TAKVİMİ

Okulların açılış tarihinde tek değişiklik birinci sınıfların okula başlama tarihiyle alakalı görünüyor. Tüm birinci sınıflar için eğitim ve öğretim dönemi 2 Eylül tarihinde başladı. Diğer sınıflar da 9 Eylül’de ders başı yapacak.

ARA TATİLLER

İlk ara tatil ise 18-22 Kasım 2019'da yapılacak. (Ara tatillerde bir ana tema başlığı altında kültür, bilim, spor, sanat, fuar, gezi gibi etkinlikler planlanacak.)
20-31 Ocak 2020 tarihlerinde yarıyıl tatili olacak.
3 Şubat 2020'de ise ikinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi başlayacak.
İkinci ara tatil de 6-10 Nisan 2020'de verilecek. (Ara tatillerde bir ana tema başlığı altında kültür, bilim, spor, sanat, fuar, gezi gibi etkinlikler planlanacak.)
2019-2020 eğitim öğretim yılı 19 Haziran 2020'de kapanacak ve 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN