Ünlü anketçi 'Altılı masa'nın en iyi taktiğini açıkladı: Bu taktik nedeniyle Cumhur İttifakı sıkıntı yaşıyor

Ünlü anketçi 'Altılı masa'nın en iyi taktiğini açıkladı: Bu taktik nedeniyle Cumhur İttifakı sıkıntı yaşıyor

MAK Araştırma'nın sahibi Mehmet Ali Kulat, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını açıklamamasını değerlendirdi. Kulat "Muhalefetin son zamanlardaki en akıllı taktiği cumhurbaşkanı adayını son ana kadar açıklamamak” dedi. Kulat Cumhur İttifakı bileşeni partilerin bu taktik nedeniyle taktiksel adım geliştirmede sıkıntı yaşadığını söyledi.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, sosyal medya hesabından muhalefetin 'en akıllı taktiğini' açıkladı. Kulat, 2002 yılına işaret ederek "İşte bu paradoks algı yönetimidir" dedi. Kulat "Muhalefetin zamanlardaki en akıllı taktiği cumhurbaşkanı adayını son ana kadar acıklamamak... Zira Cumhur İttifak bileşeni siyasi partiler, kime karşı taktiksel adım geliştireceklerinin sıkıntısını yaşıyor" ifadesini kullandı.

“ERDOĞAN ADAYLIĞINI ÇOK ERKEN AÇIKLADI AMA SONUÇ ALAMADI”

Kulat şöyle devam etti:

"Seçim kararı alındığında bu konuda geç kalmış olabilirler." Muhalefetin adayını geç açıklamasını 'başarı' olarak değerlendiren Kulat, sözlerini şöyle sürdürdü: "6'lı Masayı Cumhurbaşkanı Adayını açıklamaya zorlama adına Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı adaylığını çok erken açıkladı ama sonuç alamadı. Özellikle iktidara yakın hatta bir kısmı muhalif medyadaki yoğun baskıya rağmen adayını açıklamada hiç aceleci davranmamak önemli bir başarı."

“İKTİDAR KENDİ YERİNE MUHALEFETİN ADAYINA ODAKLANIYOR”

Ayrıca Kulat, Millet İttifakı'nın bu süreci ertelemesindeki pozitif yönlerine de değindi. Kulat bu değerlendirmesini ise şu sözlerle destekledi: "Cumhurbaşkanı adayı açıklama konusunda süreci ertelemek hem farklı kişilerin adaylığı üzerine hesabı / beklentisi olanların motivasyonlarının diri kalmasına sebep oluyor hem de iktidardaki tv'ler dahil her yerde 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak? konuşuluyor.

KONUŞAN ÖNEMLİ DEĞİL KONUŞULAN KAZANIR

Böylece büyük medya imkanlarına rağmen iktidar kendine odaklanmak yerine muhalefetin adayına kilitleniyor. Tıpkı 3 Kasım 2002 de iktidar medyasının Sn.R.T. Erdoğan ve Cem Uzan'ı hedef alması gibi. İşte bu paradoks algı yönetimidir. Konuşan önemli değil konuşulan kazanır."

6'lı masada yer alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da en son iki gün önce, cumhurbaşkanı adayını belirlememesine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Babacan "Bizim önceliğimiz Türkiye'nin nasıl yönetileceği. Birkaç ay daha altılı masadan kimse somut bir isim beklemesin" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN