Urla Zeytinalanı Mezarlığı'ndaki bakımsızlık vatandaşı isyan ettirdi

Urla Zeytinalanı Mezarlığı'ndaki bakımsızlık vatandaşı isyan ettirdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlı Urla Zeytinalanı Mezarlığı çöplerle doldu, yol çalışması nedeniyle alan sular altında kaldı. Şikayette bulunan vatandaşlar, görüntülere tepki gösterdi.

İzmir Urla Belediyesi'nin temizliğinden sorumlu olduğu Zeytinalanı Mezarlığı'nın bakımsız görüntüsü büyük tepki çekti. Özellikle sosyal medya ve yerel haber sitelerinde paylaşılan görüntülerde, mezarlığı çevreleyen çitlerin yıkıldığı, elektrik direklerindeki lambaların kırık olduğu ve mezarlık alanının çöplerle dolduğu görülüyor.

19-07/11/33.jpg

Aynı zamanda yol çalışmalarının yapıldığı Zeytinalanı Mezarlığı'ndaki 'bilinçsiz faaliyetler'e vatandaşlarla da tepkili. Örneğin; yeni açılan alanda aşağı doğru eğim olmasına rağmen yol inşaatı zeminden yüksek yapıldığı için yağmur sonrasında mezarlar su altında kalmış.

19-07/11/30.jpg

Hem yol çalışmalarına hem de mezarlık alanının bakımsızlığına tepki gösteren Yalçın Kahraman,  Mezarlıklar Müdürü Hülya Şahin'le durumu görüştüğünü belirterek şunları söyledi: "Hülya Hanıtaşeronu suçluyor. 'Bir yıl önce denetleme geldi, not aldılar. Bizzat ben konuştum. 2 yıl geçti, bir değişiklik olmadı. Yeni yapılan yollar nedeniyle mezarlar yolun altında kaldı. Yağış nedeniyle mezarların yanına yanaşmak mümkün olmuyordu' dedi" ifadelerini kullandı.

19-07/11/31.jpg

Cezaevlerinden gelen hükümlülerin mezarlığı temizleme işini yaptığını belirten Kahraman "Temizliğe geliyorlar, ama kirletip gidiyorlar. Yedikleri içtiklerinin artıklarını mezarların üstünde bırakıyorlar. Bu konuda yetkilerden mezarlıkların temizliğime bir el almalarını istiyoruz" dedi.

19-07/11/32.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN